Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g mlevene junetine
- 2 glavice crvenog luka
- 2 dl milerama
- 2 crvene paprike
- 2 jajeta
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crveni luk sitno iseckati te propržiti na malo ulja, potom dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša.
3. Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od 5 mm i podeliti na dva dela.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti polovinom razvučenog testa.
5. Preko testa sipati pripremljen fil i poravnati.
6. Ostatak razvučenog testa izrezati na šire rezance, rasporediti ih preko mesne mase i premazati umućenim jajetom. Pripremljenu pitu staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC i peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)