Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g mlevene junetine
- 2 glavice crvenog luka
- 2 dl milerama
- 2 crvene paprike
- 2 jajeta
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crveni luk sitno iseckati te propržiti na malo ulja, potom dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša.
3. Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od 5 mm i podeliti na dva dela.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti polovinom razvučenog testa.
5. Preko testa sipati pripremljen fil i poravnati.
6. Ostatak razvučenog testa izrezati na šire rezance, rasporediti ih preko mesne mase i premazati umućenim jajetom. Pripremljenu pitu staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC i peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)