Sastojci:
- 2 veća svinjska filea
- 2 glavice luka
- 3 paprike babure
- 2,5 dl juneće supe
- 2,5 dl pavlake
- 1 kašika brašna
- 300 g bukovača
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 0,5 dl ulja
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1/2 veze peršunovog lišća
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Meso iseći na medaljone, zatim ga istanjiti tučkom i začiniti po ukusu. Crni luk iseći na rebarca, paprike i bukovače na štapiće, ljutu papričicu na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
3. U masnoću od mesa dodati crni i beli luk, papriku i bukovače, pa dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok povrće ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati ljutu papričicu, peršun, mlevenu papriku i pavlaku. Zatim posuti brašnom i začiniti po ukusu, te vratiti medaljone i dinstati uz povremeno mešanje dok se masa ne zgusne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)