Dušica Spasić otkriva tajnu svoje lepote

Dušica Spasić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 25/01/2012

0

Uz osmeh Dušice Spasić, voditeljkaJutarnjeg programana „Radio-televiziji Srbije“, bude se milioni gledalaca, jer sanjom, tvrde brojni gledaoci, dan lepše počinje. To ne čudi jer ne samo da izgleda lepo već i zrači vedrinom i pozitivnom energijom. U razgovoru za magazin „Hello!“ ona otkriva koliko je važno biti posvećen svom izgledu, ali to automatski ne znači i neophodnost korišćenja skupocenih preparata. Pored redovne brige o licu, vodi računa o ishrani i svakodnevno je fizički aktivna jer smatra da vežbanje doprinosti lepoti i tela i duha. Na život gleda širom otvorenih očiju i pogled joj nije previše uprt u budućnost, već se trudi da upije lepotu sadašnjeg trenutka.
Koliko pažnje posvećujete nezi lica i tela?
- Teško je reći malo ili mnogo jer je za svakog ta odrednica drugačija. Trudim se da negujem sebe koliko smatram da je to potrebno. Kreme za telo koristim u skladu sagodišnjim dobom, zimi nešto jače, masnije, leti lagane, hidrantne. Za lice koristim gel za umivanje i kremu po preporuci kozmetičara, takođe u zavisnosti od godišnjeg doba.
Kakvu kozmetiku koristite za negu lica?
- Koristim PAB kreme koje su savršene i, što je najvažnije,pristupačne  za svačiji džep. Skupo ne znači i kvalitetno, što se odnosi na sve stvari. Žene nikako da shvate da je kod krema bitan sastav, a ne cena. Maske za lice mi stavlja moja kozmetičarka koju ni ne pitam šta mi je na licu jer joj verujem. Znam da će biti kvalitetno i dobro, što se i vidi na mom licu.
Da li se plašite starosti i pojave bora?
- Ne plašim se.  To je prirodan proces i o tome se misli pre nego što nastanu. Bore se ne mogu sprečiti, mogu se ublažiti ili odložiti. Onaj ko misli da u pedesetoj možeda ima lice dvadesetogodišnjakinje trebalo bi da se malo osvesti. Lice i koža sve pamte, još iz detinjstva, tako da se ništa ne može uraditi kasnije ako ste je godinama uništavali. Nisu potrebni skupi preparati, voda rešava mnoge probleme.
Koliko puta mesečno idete na tretmane?
- Jednom mesečno uradim sve tretmane, a sve ostalo po potrebi. Na masažu tela ne idem često, dok na masažu lica idem redovno jer mi veoma prija. Treniram i važno mi je da mi nokti budu pravilno isečeni jer sam ranije imala velikih problema. Nokte na rukama uglavnom lakiram sama. Što se tiče laka, najskuplji su se pokazali kao najlošiji. Najviše traju oni pristupačniji i takve koristim. Volim „seventin lakove. Iako sebi govorim da neću kupovati „OPI“, često ih uzmem.
Kako negujete ruke u ovim hladnim danima?
- Ne koristim kreme baš redovno, već kada stignem i koju kupim. Obično je to neka najobičnija.
Zbog posla kojim se bavite, koristite tešku, scensku šminku, da li se privatno šminkate i koliko?
- Privatno ne koristim tešku šminku. Obično su to korektor, puder i rumenilo „mac“, maskara bottega verde“. Senke retko koristim u toku dana, a imam ih u različitim nijansama. Najčešće kupujem „loreal, mak“i „kolistarsenke.
Kako negujete kosu?
- Stavljam masku sa maslinovim uljem koja hidrira.
Šta obavezno nosite u vašem neseseru?
- Krema za ruke, vlažne maramice, losion i sjaj za usne.
Kakve parfeme volite?
- Kako kad, ali uglavnom osvežavajuće. Obavezna je nota vanile.
Da li vežbate i smatrate li da zdrav život utiče na vašu lepotu?
- Vežbam i smatram da u velikoj meri utiče i na psihičku i na fizičku lepotu.
Osmeh vam je zaštitni znak, šta vas čini srećnom?
- Sve što me ne čini nervoznom i tužnom čini me srećnom iako se tužnim situacijama dobro nasmejem.
Koja su vaša očekivanja u novoj godini?
- Nikada ne planiram unapred i mnogo. Kada previše stremiš budućnosti, zaboraviš da živiš sadašnjost. Ja živim sada. Poželela samo mnogo smeha i radosti.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin