Olivera Jovićević spremna da Srbiji poželi "Dobro jutro"

Olivera Jovićević spremna da Srbiji poželi "Dobro jutro"

Autor: | 12/08/2012

0

Uredništvo „Jutarnjeg programa“ RTS sa Dušicom Tasić na čelu, narednih nekoliko nedelja radne dane će uređivati sa dve Olivere - Kovačević i Jovićević. Dok su stalne članice „Jutra“ Maja Nikolić i Nataša Miljković na godišnjem odmoru, ponedeljak, sreda i petak su pripali autorki emisije „Da, možda, ne“, dok će u utorak i četvrtak voditi urednica „Upitnika“. Kao što kaže naziv njene emisije, Kovačevićeva i jeste i nije htela da komentariše novi radni zadatak, pa je, ipak, to prepustila koleginici, koja se odazvala za naš „upitnik“. Pitamo je da li je spremna da prvi put uplovi u jutarnje medijske smene, a Jovićevićeva kaže:
- Upravo iskucava poslednji dan mog godišnjeg odmora.Nisam još u Beogradu, ali sam treninga radi uvela režim ranog buđenja. Gledam „Jutro“ već od šest sati, pomalo zapisujem, a tokom dana se sa urednicima i kolegama iz redakcije telefonom dogovaram o nekim temama i gostima za iduću nedelju. Dakle - spremna sam, jedva čekam.
Na pitanje da li je među ranoraniocima koji gledaju jutarnje programe, plavokosa voditeljka kaže:
- Nije baš da se budim u cik zore, ali moj dan već godinama počinje prilično rano. Godinama iz „Jutarnjeg“ saznajem najvažnije vesti, šta se dešava u našim gradovima od Kosovske Mitrovice, Niša i Vranja do Subotice. „Jutarnji program“ RTS je, zahvaljujući konceptu, mnogobrojnoj redakciji, mreži dopisnika, na svim našim televizijama jedini autentičan i svakodnevni zapis o tome kako živi Srbija.
Olivera odgvara i na pitanje da li ima tema za koje nije bilo prilike u večernjim emisijama a koje će sada ugledati svetlost dana.
- Mogu da pobrojim na prste jedne ruke koliko sam puta u „Upitniku“ pravila izlete izvan politike. Zato me posebno raduje što ću moći da se bavim svim temama koje diktira život. Imaćemo pun studio gostiju. Govorićemo o restituciji, porezima, Olimpijskim igrama, muzici... Trudiću se da zajedno sa kolegama pravim dinamične emisije sa dobrim gostima i temama, koje zaista zanimaju građane Srbije. A gledaoci će proceniti da li sam dorasla zadatku.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti