Ivana Stanković otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Stanković otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 14/03/2012

0

Uspešna manekenka i televizijsko lice Ivana Stanković, koju je publika zavolela dok je učestvovala u rijaliti-programu „Top-model“, posvetila se pisanju drugog romana. Njen prvi autobiografski roman „Bez daha“, u izdanju „Lagune“, prodat je u velikom tiražu, a štivo koje priprema takođe će sadržati autobiografske elemente. Budući da je sudbina druge sezone rijalitija na „Prvoj“ još neizvesna, lepa Beograđanka našla je način da pomogne mladim devojkama u dobijanju manekenskih poslova u inostranstvu.
Manekenka koja je stekla inostranu slavu radeći sa nepoznatim imenima svetske modne industrije za magazin „Hello!“ kaže da je „zlatna sredina“ njen moto kada je reč o vremenu koje posvećuje nezi lica.
- Mislim da nije dobro kada žena ne vodi računa o sebi, ali takođe ne valja ni kada neko ne izlazi iz kozmetičkih salona. Umerenost je moja deviza. Najvažnije mi je da dobro očistim kožu i da nanesem veoma vlažnu kremu. To mi najviše prija. Često idem na ručne masaže lica koje mom licu  izuzetno pomažu.
Jeste li probali metode podmlađivanja?
- Nekoliko puta godišnje odlazim na tretman mezoterapije lica. Moja doktorka Jana mi pod kožu ubrizgava vitaminski koktel, pa mi lice zablista. To je meni, pred neka važna snimanja, neophodno i daje najbrži efekat blistavosti licu. Mezoterapija me ne boli, osećam iglice kao ubode komarca. Nemam ni crvenilo ni modrice, zato sam pristalica tog metoda poboljšanja izgleda tenašto daje odlične rezultate. Nikada neću ići pod nož, nisam pristalica plastičnih operacija. Štaviše, veliki sam protivnik takvih intervencija.
Šta najviše utiče na stanje vaše kože na licu?
- Na izgled moje kože, nažalost, najviše utiče san. Kažem nažalost jer sam „noćna ptica“, bolje funkcionišem noću nego danju i kasno odlazim na počinak. Međutim, kada legnem da spavam dva sata posle ponoći, primećujem da izgledam umorno, i tada mi ne pomaže ni najbolja krema. San je moj najbolji saveznik za lepotu. Odmah posle sna su mezoterapija i masaža lica i dobra hidratantna krema. Naravno, kada je neko srećno zaljubljen,  efekat je tri puta jači.
Budući da mnogo radite kao model u Evropi, da li se odmarate od šminkanja u rodnom gradu?
- Volim da se našminkam i kada sam u Beogradu. To radim umereno, nikada se nisam previše šminkala. Šminka mi ne smeta jer koristim proizvode vrhunskog kvaliteta. Tu ne bi trebalo da se štedi, posebno kada se kupuje tečni puder, jer se nanosi direktno na kožu lica.
Kakav je vaš stav o starenju? Plašite li se bora?
- Nikad nisam shvatala žene koje kažu da se ne plaše bora i da je svaka bora odraz lepih uspomena. Uspomene možemo da nosimo u sećanju, a ne na licu. Ja nisam raspoložena da ostarim i da imam bore. To mi se ne dopada. Mladost je lepa i nameravam da sačuvam mladolikost što duže, ali nikako uz plastičnu hirurgiju ili injekcije botoksa. Nikoga ko se tako podmladio nisam videla da izgleda prirodno, a mlađe, već samo kao izoperisani Frankenštajni.
Jeste li nekada davali savete vašim partnerima u vezi sa negom kože?
- Nisam, jer su moji mladići uglavnom bili manekeni, pa su sami vodili računa o izgledu kože, najviše zbog posla. Volim mladiće koji su kao moj otac. On je voleo da uvek bude dobro obučen, da je namirisan i koristio je dobre kreme za negu.
Imate li novosti u vezi sa nastavkom snimanja emisije „Top-model by Ivana Stanković“?
- Do septembra sigurno neće biti novog serijala, a meni se svakodnevno na mojoj fan-stranici ivana stanković-laguna“, na društvenoj mreži „Fejsbuk“, javlja nekoliko desetina devojaka koje žele da ih preporučim modnim agencijama sa kojima sarađujem u inostranstvu. Pomažem im bez nadoknade, i već ima osam devojaka koje rade na inostranom modnom tržištu. Moj poziv može da promeni njihov život, što me čini srećnom. Šest devojaka je počelo da zarađuje, sve su mi zahvalne i često me zovu da se vidimo.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Andeja Damnjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin