Suzana Mančić otvara vrata svog ukusno uređenog doma

Suzana Mančić otvara vrata svog ukusno uređenog doma

Autor: | 06/06/2011

0

Nadaleko čuvena „loto devojka", koja je plenila pažnju milionskog auditorijuma nekadašnje Jugoslavije, a mnogima i donosila sreću,  Suzana Mančić ponovo je u prilici da nekog usreći. Nedavno je u ulozi voditelja počela da radi emisiju „Pesma i bingo" sa kolegom Dejanom Pantelićem.
Osim što je jedno od najpopularnijih harizmatični televizijskih lica i privatno je zadovoljna i ostvarena na svim poljima. Majka je sedamnaestogodišnje Teodore i tri godine mlađe Natalije, na koje je vrlo ponosna. Iza sebe ima plodnu tridesetšestogodišnju karijeru i brak sa Nebojšom Kunićem, ocem njenih kćerki. Poslednjih deset godina je u skladnoj emotivnoj vezi sa verenikom Simeonom Ocomokosom, grčkim biznismenom. Armiju njenih obožavalaca možemo objasniti ne samo njenim atraktivnim izgledom već pre svega srdačnošću, ljubaznošću i magijom prepoznatljivog osmeha.
Dom u jednoj od glavnih „žila kucavica" srpske prestonice odiše toplinom, a Suzana ga je opremila sa ukusom, nimalo pretenciozno. Nekadašnja pevačica i glumica jugoslovenske kinematografije nije preterani ljubitelj modernog nameštaja, kao ni ravnih linija. Njen dom je sređen u eklektičnom stilu i fuzija je modernih i stilskih komada nameštaja. Na početku razovora za magazin „Hello!" voditeljka otkriva da u njenom prostranom i osunčanom stanu ima dosta komada nameštaja koje su donosile starije generacije njene porodice:


- U mom domu ima nameštaja koji je pripadao mojoj prabaki i pradedi, kao i komada iz perioda između dva rata. Osim toga tu je i nasledstvo moje majke i moje bake. Potrebe raznih generacija su zadovoljene ovim rasporedom. Sama sam opremala dom, mada mi je pokojna majka u tome mnogo pomagala. Ona je bila žena istančanog ukusa i što bi se reklo „oštrog oka".


Kakav odnos imate sa kćerkama Teodorom i Natalijom i da li ste stroga majka?
- Vrlo mi je zanimljivo sa njima, Teodora izlazi iz puberteta, a Natalija ulazi. Ranije sam bila stroga, dok sam ih učila redu. Sada im dosta popuštam. Mnogo razgovaramo, ali postoje principi od kojih ne odstupam. Recimo, ograničila sam im boravak ispred kompjutera, ne želim da gube vreme sedeći satima na „fejsbuku". Mislim da je to rasipanje energije i da dovodi do popuštanja u školi. To je, po meni, „šarena laža" gde se svako predstavlja kako hoće. Smatram da treba da se druže sa prijateljima, ali ne virtuelno. Dozvolila sam im da internet koriste jedan sat dnevno. Priznale su mi da im je to sasvim dovoljno i da sam bila u pravu.
Da li vi koristite kompjuter?
- Ne baš, imam psihološki otpor prema njemu. Ne volim ni mobilni telefon, i kada bih mogla da funkcionišem bez njega, bila bih najsrećnija osoba na svetu.


Koje probleme kćerke najčešće dele sa vama?
- Vrlo smo bliske i poveravaju mi se. Po prirodi obe su veoma otvorene. Ne govore mi baš sve, ni ja mojoj majci nisam sve pričala. Kada imaju ljubavni problem, izjadaju mi se, nekada i zaplaču. Onda ih posavetujem i objasnim im da u njihovim godinama problem deluje veći nego što zaista jeste.
Imaju li njih dve momke?
- Starija je imala svoju prvu ljubav, ali sada je nastupilo zatišje. Mlađa Natalija još nije imala vezu, i čekam da se i to desi.


Da li je Teodora smela da dovede dečka u vaš dom?
- Volela sam da bolje upoznam tog momka, mislim da je dobra stvar da roditelj na taj način upozna svoje dete. Veza nije toliko potrajala da bi on provodio više vremena u našoj kući.
Kuvate li za vas i kćerke?
- Ja sam glavna kuvarica u kući. Mlađa Natalija dobija „napade" spremanja hrane i vrlo je kreativna u tome. Ume da napravi izvrsne kolače. Kada sam imala premijeru emisije „Pesma i binga", Natalija i Simeon su otišli do jednog poznatog beogradskog restorana i tamo su kupili vrsne specijalitete i doneli su šampanjac. Natalija nije želela da kupimo desert, već je spremila divne kolače. Tim njenim gestom bila sam vrlo dirnuta.


Proslavili ste emitovanje prve emisije „Pesma i bingo" u vašem domu?
- Tako je. Bio je 8. mart, i svi restorani su bili prepuni. Završila sam sa emisijom kasno uveče i rešila sam da proslavim u kući. Nazdravili smo vinom i ružičastim šampanjcem uz večeru i bilo nam je prelepo.
Poznati ste po svojoj veselosti, često zaigrate na zabavama. Da li su kćerke nasledile vašu pozitivnu energiju?
- Jesu. Često igraju i pevaju po kući, a ja uživam da ih gledam. Onda im se i ja pridružim u igranju, pa se one šale na moj račun: „Bože, mama, pa tako se igralo u praistoriji". A ja im na to kažem: „Mama vam i jeste iz praistorije".


Dozvoljavate li im da prave žurke u domu?
- Dozvoljavam im. Starija kćerka zna koga može da dovede u kuću, posebno jer je postala svesna sa koliko je truda naš dom opremljen. Kada napravi žurku, to bude maksimalno za petnaest, dvadeset gostiju. Deca nikada ne naprave štetu po kući a dobro se zabave. Što se mene tiče, više pravim familijarne ručkove nego zabave. Oni su obično nedeljom, kad razvučem veliki trpezarijski sto i porodicu okupim uz lep i bogat ručak. Obožavam da kuvam i žao mi je što nemam veću kuhinju.

Tekst i foto: Hello!, 2009.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin