Tarik Filipović s monodramom "Ćiro" pred beogradskom publikom

Tarik Filipović s monodramom "Ćiro" pred beogradskom publikom

Autor: | 03/04/2018

0

Tarik Filipović, poznati glumac i voditelj, prvi put će gostovati pred beogradskom publikom sa predstavom – monodramom „Ćiro“, 27.aprila sa početkom u 20 časova u UK Vuk Karadžić.

Predstava izaziva ogroman interes u celom regionu, a dobila je visoke ocene od kritike i publike za maestralnu glumu i kvalitetan, duhovit tekst.

Ličnost zanimljivog Miroslava Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića i dramaturga Antonia Gabelića da napišu tekst o njegovom životu. Dugogodišnje Tarikovo i Ćirino prijateljstvo, te sati i dani provedeni u svojevrsnoj ispovedaonici o njegovom životu i Tarikovo imitiranje Ćire, bili su srž ove zanimljive predstave , koja na jedan specifičan način dovodi publiku do smeha ali i suza.

Ćirine se rečenice citiraju, njegovo prepoznatljivo „sine moj“ dalo mu je neizbrisiv lični pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni fudbalski navijač, progovara o tome šta je Ćiro Blažević predstavljao za njega lično kroz period odrastanja i sazrevanja.

"Ćiro" je Tarikov prvi samostalni projekat kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić a producira Tomislav Kašljević.

hellomagazin.rs Promo