Priča o samoći, borbi i odustajanju: "Svedobro" gostuje u Ateljeu 212

Priča o samoći, borbi i odustajanju: "Svedobro" gostuje u Ateljeu 212

10/10/2017

0
Svedobro Tanja Jovanović, Biljana Zdravković i Tijana Karaičić

Nakon uspešne premijere i dve reprize, koje je publika u matičnom Narodnom pozorištu Užice ispratila smehom, suzama i ovacijama, predstava “Svedobro” dolazi pred beogradsku publiku. Komad Stevana Vraneša, u režiji Nemanje Rankovića biće izveden na sceni Mira Trailović Ateljea 212 u nedelju, 15. oktobra u 20h.

- Najsnažniji utisak posle premijere na mene je ostavilo to što komad komunicira sa različitim generacijama. Bilo je očekivano da emotivno reaguju pripadnici moje generacije, jer je tematski predstava posvećena njima. Ali, sada je već jasno da priča ima dovoljno prepoznatljivih emocija i poruka za sve koji su makar i deo svog života proveli u bolnom procesu takozvane tranzicije - kaže pisac komada Stevan Vraneš.

Svedobro Tanja Jovanović, Tijana Karaičić, Biljana Zdravković, Branislav Ljubičić

U fokusu drame su dve najbolje prijateljice koje se nisu videle preko šest godina i dok se jedna odlučila za borbu sa realnim životom, druga je otišla u zabačeno mesto na granici sa Bosnom po imenu Svedobro.

Njihove sudbine su povezane, problemi slični, ali način na koji se suočavaju sa njima različit. Priču o samoći i usamljenosti, o dilemama ostati ili otići, boriti se ili odustati, dočarali su glumci Tanja Jovanović, Biljana Zdravković, Tijana Karaičić, Igor Borojević i Branislav Ljubičić, a na pravi način upotpunila je muzika koju su komponovali Ana Ćurčin i Goran Antović.

hellomagazin.rs/M G Radovan Baja Vujović

Pročitajte još