Povrede ne zaobilaze ni najmlađe, ali sada je tu efikasno, pouzdano i nežno rešenje!

Povrede ne zaobilaze ni najmlađe, ali sada je tu efikasno, pouzdano i nežno rešenje!

Autor: | 01/12/2023

0

Svima nam je poznat nimalo prijatan osećaj kada se iznenada posečemo oštrim nožem ili se ogrebemo na rende. Toliko zaboli da je jedina prva pomoć koje se setimo obično mlaz hladne vode. Onda sledi besomučno traženje flastera, zavoja, gaze... I, kao za inat, u kućnoj apoteci nemamo baš ništa protiv takve vrste povreda.

Ogrebotine, opekotine i druge slične iritacije kože ne zaobilaze ni najmlađe. Štaviše, oni su im češće izloženi, pogotovo ako su aktivni. Sport, razne igre pod vedrim nebom, ali i one u kući ili vrtiću, nose rizik od povreda. Iako su uglavnom bezazlene, ako se ne tretiraju pravilno, mogu da izazovu komplikacije. A to ne želimo, zar ne?

Promo

 

S početkom jeseni deca su se vratila u školske klupe, što znači da možemo unapred da računamo na ozlede. One su nešto sasvim normalno u tom uzrastu, što se dešava na časovima fizičkog, prilikom aktivnosti u prirodi i u igri sa vršnjacima. Treba biti spreman na sve.

Rešenje je efikasno, pouzdano i nežno, ne samo za osetljivu dečju kožu već i za odrasle koji ne podnose ni bol ni peckanje preparata. Na naše tržište stigao je „Effigerm Wound Wash”, rastvor za ispiranje, čišćenje i vlaženje rana sa 4u1 dejstvom.

Dermatološki je ispitan, ima moć da čisti, vlaži, sprečava infekcije i pomaže u zarastanju rana. Ne sadrži alkohol, koji je glavni krivac što se često nađemo na ivici plača kada se sretnemo s ozleđenim mestom.

 

„Effigerm Wound Wash” je zasnovan hipohlorastoj kiselini, koja ubija mikroorganizme (bakterije, viruse i gljivice), a prirodno se nalazi u ljudskim belim krvnim zrncima*.

Može se koristiti već od prvih dana života i postati doživotni saveznik za povrede. Osim ove kiseline, rastvor u spreju sadrži još samo dve pomoćne supstance: jonizovanu vodu i natrijum-hlorid.

„Effigerm Wound Wash” mehanički uklanja strana tela u rani i oko nje, održavajući je čistom. Na taj način obezbeđuje optimalno okruženje u smislu vlage, kiseonika i pH vrednosti kako bi se ubrzao proces zarastanja. Izuzetno se lako nanosi i nije ga potrebno ispirati.

Osim za čišćenje i prevenciju infekcija, služi za ispiranje i vlaženje rana, pomaže u sprečavanju stvaranja biofilma, a može se koristiti i za lakše skidanje zavoja sa rane na kojoj je nastala krasta.

Promo

 

I, kao što smo već pomenuli – nema dodatnih suza. „Effigerm Wound Wash” je savršen i za dete i za mamu, pogodan za svaku ranu.

Svi mogu da ga koriste, pa vam toplo preporučujemo da jedno pakovanje uvek imate u kućnoj apoteci, kozmetičkoj torbici ili rancu koji nosite na putovanje. Bezbolna prva pomoć koja svima prija dostupna je u apotekama širom Srbije.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

*Selkon, J. B., Babb, J. R., & Morris, R. (1999). Evaluation of the antimicrobial activity of a new super-oxidized water, Sterilox, for the disinfection of endoscopes. The Journal of hospital infection, 41(1), 59–70. https://doi.org/10.1016/s0195-6701(99)90038-5

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Slične Vesti