Prinčevska pravila: Zašto Hari i Megan smeju da se drže za ruke, a Vilijam i Kejt ne

Prinčevska pravila: Zašto Hari i Megan smeju da se drže za ruke, a Vilijam i Kejt ne

Autor: | 06/10/2017

0

Prvo zajedničko pojavljivanje u javnosti princa Harija i njegove devojke Megan Markl, kada su viđeni u vrlo romantičnoj atmosferi, kako se drže za ruke i razmenjuju nežne poljupce, izazvalo je burne reakcije. Svetska javnost već danima govori o tome kako su se zajedno pojavili na na trećim "Invictus igrama" u Torontu.

Biti ili ne biti: Megan se mora odreći nečeg ako želi da se uda za princa Harija

Ali, ako se malo bolje prisetimo Harijevog starijeg brata, princa Vilijama, koji je sa svojom suprugom Kejt Midlton u braku već šest godina, odmah upada u oči činjenica da nikada nije tako javno izražavao bliskost sa njom.

U kraljevskoj porodici nema slučajnosti: Zašto se baš sada princ Hari prvi put javno pojavio sa Megan

Zašto je nekim članovima kraljevske porodice to dozvoljeno, a drugima ne?

Stručnjaci tvrde da je u pitanju jedna vrlo bitna stvar, a koja se odnosi na red za nasledstvo krune. Princ Vilijam tako je drugi u redu za titulu, odmah nakon svog oca, princa Čarlsa, koji će naslediti kraljicu Elizabetu II nakon smrti.

S druge strane, princ Hari nije baš na tako visokoj poziciji pa se rođenjem Vilijamovog sina, princa Džordža, pomerio na daleko šesto mesto u naslednom redu.

Upravo zato mlađem monarhu dozvoljeno je nešto slobodnije ponašanje u javnosti sa svojom izabranicom.

A post shared by Closer Weekly (@closerweekly) on Oct 5, 2017 at 6:30am PDT

Za razliku od njih, princ Vilijam i vojvotkinja Kejt po prirodi moraju češće da se pojavljuju u javnosti, ali u službenom tonu, jer ipak su oni budući predstavnici naroda i jedni od šefova države. Od ranog detinjstva Vilijam je sledio preporuke svoje bake, kraljice Elizabete II, kako da se ponaša u skladu s titulom koja ga jednog dana čeka.

Smernice i stroga pravila zato slepo prati i ne dozvoljava sebi bilo kakve greške. Baš kao što i sama kraljica sa svojim suprugom, princem Filipom u javnost izlazi pod određenim protokolom, koji je pomalo monoton, tako se i budući kralj pridržava istog, pa s vojvotkinjom od Kembridža retko pokazuje emocije.

Iako su posle događaja u Torontu mnogi komentarisali Harijevo neprikladno ponašanje i previše slobodne odevne kombinacije, stručnjaci tvrde kako je u toj prilici sve to bilo dozvoljeno i da nije prekršio nijedno kraljevsko pravilo.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram