Evrovzija 2018: Brod kao inspiracija

Evrovzija 2018: Brod kao inspiracija

Autor: | 12/12/2017

0

Model evrovizijske scene na kojoj će nastupati takmičari na Evrosongu 2018. godine i zvanično je predstavljen. Impozantna bina inspirisana je trupom broda i bogatom portugalskom istorijom i kulturom. Još od vremena Vaska de Game, prvog Evropljanina koji je stigao do Indije pomorskim putem, Portugalci su poznati kao pomorski narod. Otud i dizajn evrovizijske bine podseća na broj, ali i slogan takmičenja "All Aboard!"

Scenografiju radi Florijan Vieder, jedan od najpoznatijih svetskih scenografa, koji je radio scene za dodelu MTV nagrada, Evrosong u Kijevu, Beču, Diseldorfu, ali i scene za svetske zvezde kao što su Bijonse, Dženifer Lopez, U2...

 

Dizajnirajući scenu za Evrosong u Portugalu on je pošao od četiri tačne bogate istorije ovog naroda - navigacija, more, brod i mapa.

Kada se malo pažljivije pogleda predstavljeni model vidi se da će scena biti sastavljena iz dva dela - glavne bine i velike piste koje, kao na brodu povezuju mostovi, pa ima i onih koji kažu da ih ova scena podseća na gigantski rolerkoster. Na bini će dominirati plava boja kao simbol mora.

- Bogata istorija Portugala kao pomorske nacije ogleda se pre svega u tome što za njih nije bilo granica, što je i jedinstvena vrednost današnjeg Evrosonga. Portugal, a posebno Lisabon, obogaćeni su novootkrivenim kluturama koje su sa svojih putovanja donosili mornari po povratku kući - rekao je scenograf Florijan Vieder.

hellomagazin.rs printscr/youtube

Najnovije vesti