Pevačica Biljana Jevtić oduvek je važila za damu koja neguje tradicionalne vrednosti, kako kroz melos za koji se opredelila u karijeri, a tako i kroz porodični život.
I dok nas godinama osvaja svojim glasom i šarmom, ovog puta vešto osvaja i u kuhinji. Recept Biljane Jevtić za bečke šnicle već neko vreme je ultra popularan.
printscreen/youtube/grand
Njeni najbliži, suprug Aca Ilić i sin Ivan, redovno uživaju u specijalitetima koje Bilja priprema, a posebno mesto među njima zauzima spomenuto jelo. Omiljeni porodični ručak u njihovom domu jesu bečke šnicle u kojima rado uživaju.
Pevačica nikada nije krila da je još kao devojčica naučila da kuva, dok je pomagala majci u kućnim poslovima. Ljubav prema kuvanju ostala je deo nje i danas, a sjajan recept Biljane Jevtić za bečke šnicle dokaz je da kuva srcem.
Pročitajte Kuhinja Bilje Jevtić rađena je po ugledu na one iz španskih serija, ovde je Aca glavni FOTO
Kako pevačica kaže, hranu sprema s lakoćom, i uživa dok to radi:
Instagram
- Kad spremam šnicle, pevam… I to se odmah oseti u ukusu - našalila se Bilja u jednoj objavi, uz snimak iz kuhinje u kom zanosno dok u tiganju okreće šnicle.
Ako želite da isprobate jelo za koje Aca Ilić tvrdi da je bolje nego u restoranu, evo recepta.
Recept Biljane Jevtić za bečke šnicle
Sastojci:
800 g svinjskog buta
200 g prezli
4 jaja
so, biber, suvi začin
ulje za prženje
Instagram
Svinjski but isecite na tanke šnicle i dobro izlupajte tučkom za meso. Svaki komad posolite, pobiberite i pospite začinom sa obe strane.
U posebnoj činiji umutite jaja, dodajte malo soli, po potrebi.
Pripremite tri posude: jednu sa brašnom, jednu sa umućenim jajima i jednu sa prezlama.
Svaku šniclu uvaljajte redom: brašno, jaja, prezle.
U zagrejan tiganj sipajte ulje i pržite šnicle po tri minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Vadite ih na tanjir obložen ubrusom kako bi se upio višak masnoće.
Šnicle najbolje idu uz domaći krompir-pire ili sezonsku salatu.
Bilo da ste zaljubljenik u domaću kuhinju ili tragate za receptom koji uspeva svaki put, recept Biljane Jevtić za bečke šnicle je siguran izbor.
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (1)
Au, prvi put čujem za bečke šnicle! Je l' vi stvarno nemate neki drugi recept? Da vas podsetim, bečke šnicle se prave od telećeg mesa, bez bibera i drugih začina osim soli.