Recept Goce Tržan za koh
Posle raskošnog ručka koji se obično podrazumeva nedeljom, danom kada se odmaramo, uživamo i provodimo vreme sa voljenim osobama, na trpezi bi trebalo da se nađe i nešto slatko.
Ako još niste smislili čime ćete zasladiti ovaj dan, evo savršenog predloga – recept Goce Tržan za brz, lagan i mnogima omiljen desert, koh. Poznat je i kao tre leće.
Antonio Ahel/ATAImages
Kako je pre nekoliko godina otkrila u svom vlogu, jedna od omiljenih prostorija u kući joj je kuhinja.
Pročitajte Odmah popije pola litre - Maja Volk zdrava kao dren, otkrila recept za jačanje imuniteta
Popularna pevačica ovom prilikom predstavila je nešto što obožavaju svi u njenoj porodici. Zove ga „Mamin koh“ jer je od nje dobila recept. Ona ga je, priznaje, „samo malo izvrnula“.
- Počinjemo sa šest jaja, tako što ćemo ih razbiti u velikoj posudi - ističe Goca na početku ove kulinarske priče.
You Tube printscreen
Važno je mutiti ih dugo, kako bismo dobili što penastiju smesu. U njih se dodaje šest kašika šećera, ali jedna po jedna, da bi se postigla ta penasta struktura.
- Na dobro umućenu smesu dodajemo pšenični griz. Devet kašika, ne prepunih. Nastavljamo lagano da mešamo, a onda stavljamo i jednu punu kašiku belog brašna.
Vatrostalnu posudu premazati puterom, posuti malo brašna i sipati smesu. Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni, između 20 i 25 minuta, dok se testo ne podigne i ne dobije lepu zlatnu boju.
Shutterstock
Dok se smesa peče, pravi se preliv u koji, po receptu Goce Tržan, idu dve konzerve kondenzovanog mleka, jedna pavlaka za kuvanje, jedan litar punomasnog mleka, ekstrakt i štapić vanile, šest kašika šećera.
Pročitajte Deca Ivane Pavković kolač sa višnjama obožavaju, recept nasledila od svoje majke
Sve pomešati i kuvati dok ne provri. Vreli koh zaliva se vrelim mlekom, a kolač je najlepši kada se ohladi. Ceo postupak možete da vidite na Gocinom YouTube kanalu.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)