Posne krofne po receptu Kristine Ćetković, Sergej ih obožava

Posne krofne po receptu Kristine Ćetković, Sergej ih obožava

Autor: | 15/12/2024

0

 Posne krofne po receptu Kristine Ćetković

Kristina Ćetković, supruga popularnog pevača, jedno vreme je na Jutjubu vodila gastro-kanal „Remek-jelo“.

Omiljeni hobi podigla je na viši nivo a mi smo dobili jedinstvenu priliku da zavirimo u njihovu porodičnu kuhinju.

Luka Šarac

 

‒ Mnogo ljudi je prati, svakodnevno joj se javljaju sa dobrim komentarima, razmenjuju recepte, šire mrežu ljubitelja kuvanja i siguran sam da to ima svetlu budućnost ‒ rekao je ponosni Sergej.

Među jelima koje je Kristina predstavila našle su se i posne krofne!

Pročitajte: Magično veče u Sava centru - Sergej Ćetković započeo koncert kojim slavi dvadeset pet godina karijere

Pročitajte: 

Sastojci

‒ 1 kg brašna
‒ 400 ml mlake vode
‒ 220 ml kisele vode
‒ 1 suvi kvasac
‒ 1 kašičica soli
‒ 2 kašike vanilinog ekstrakta
‒ 2 kašike šećera
‒ kora limuna
‒ 120 ml ulja i ulje za prženje

Instagram

 

Priprema

Brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna mutite najjačom brzinom 6 minuta.

Vanglicu pokrijte krpom i sačekajte četrdesetak minuta da se smesa duplira, i potom je izručite na radnu površinu koju ste posuli brašnom.

Premesite testo, a onda razvucite oklagijom, a čašom izvadite krofnice.
Kada malo odstoje, pržite ih na dobro zagrejanom ulju ali na srednjoj vatri po minut sa svake strane dok se porumene.
 

 

Komentari (0)

Loading
Jelena Mladenović Antonio Ahel/ATAImages

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti