Neda Ukraden važi za jednu od najvećih domaćica sa javne scene koja gotovo svakodnevno isprobava neke nove đakonije.
Pošto i sama voli mediteransku hranu, pop diva je odlučila da kao glavno jelo pripremi oradu, a recept Nede Ukraden za ovo jelo sve je oduševio.
Priprema ovog jela po receptu slavne pevačice veoma je brza i jednostavna, pa u njegovo spremanje mogu da se upuste čak i početnici.
Sprema se u rerni, što je svakako zdravije od prženja u dubokom ulju, a i nema njegovog prskanja po šporetu.
Takođe, ovo jelo je veoma ukusno, pa nije nemoguće da će se ovako pripremljena riba svideti čak i onima koji nisu ljubitelji ribe.
S obzirom na to da nam se bliže dani posta ovo jelo bi moglo da se nađe na trpezi svih onih koji poste.
Recept Nede Ukraden za oradu pročitajte u nastavku
Sastojci koji su vam potrebni:
- 3 dobro očišćene orade od 300 ili 400 grama
- puter
- veza peršuna
- veza ruzmarina
- tri čena belog luka
- šoljica za kafu maslinovog ulja
- 300 g krompira
- 2 glavice crnog luka
- so, biber
Pročitajte: Slavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Priprema:
Očišćenu ribu stavite na foliju, a zatim u pleh. Premažite je sa obe strane puterom, a potom presecite tako da se napravi mesto za beli luk i marinadu.
Beli luk očistite i isecite na krupno, a potom ubacite u ribu. Preko pospite iseckan peršun, ruzmarin, biber, so, a potom maslinovo ulje.
Kada je priprema gotova, uvijte sve dobro u foliju i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Uz ovako pečenu ribu idealan prilog je krompir-salata.
Krompir operite i skuvajte ga s ljuskom. Kada je gotov, što ćete znati kada vidite da je omekšao, sklonite ga sa ringle i ostavite da se ohladi.
Nakon toga oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Uz krompir dodajte iseckan crni luk, a onda sve to začinite uljem, solju, sirćetom i biberom.
Slične Vesti
Ako još niste osmislili jelovnik za Badnji dan, predlažemo oradu u foliji po receptu Nede Ukraden
Recept Nede Ukraden za oradu u foliji
03/01/2024
Saznajte višePročitajte još
Na Jovanjdan nikako nemojte jesti i piti ovo, zaboravljeni običaji koje godinama kršimo
Običaji za Svetog Jovana su ovi
20/01/2025
Saznajte višePrava domaćica zna: Kako da slavski kolač ne puca?
Kako da slavski kolač ne puca? Pitanje je koje muči i najveštije domaćice
19/01/2025
Saznajte višeDvorište Nataše Ninković je omiljeno mesto za okupljanje, botanička bašta u srcu Beograda
Dvorište Nataše Ninković je poput botaničke bašte
19/01/2025
Saznajte višeDanas je Bogojavljenje! Ovo nikako ne smete raditi
Običaji za Bogojavljenje su ovi
19/01/2025
Saznajte višeI Melina je imala problem: Ugojila se 45 kilograma, pa uz ovaj trik postala prezgodna
Dijeta Meline Džinović nakon trudnoće
18/01/2025
Saznajte višeBogojavljenske pihtije pripremaju se danas: Ovako su ih spremale i naše bake (recept)
Pihtije koje se prave na Krstovdan je tradicija koja spaja porodicu i donosi sreću u dom
18/01/2025
Saznajte više
Komentari (0)