Domaćica, i to kakva! Neda Ukraden oduševila starinskim hlebom, fantastičan recept za uskršnju trpezu

Domaćica, i to kakva! Neda Ukraden oduševila starinskim hlebom, fantastičan recept za uskršnju trpezu

Autor: | 12/04/2023

0

Recept Nede Ukreden za starinski hleb

Za razliku od vršnjakinja koje su uveliko u penziji, Neda Ukraden i dalje vredno radi, putuje i nastupa širom Evrope. Ipak, u vreme praznika, predah se podrazumeva, a legenda naše muzičke scene dane odmora provodi u društvu onih koje najviše voli: ćerke Jelena, unučadi Nede, Aleksandre i Dušana, kao i zeta Predraga.

Pročitajte: Nemate ideju za ukrašavanje uskršnjih jaja? Donosimo vam 5 jednostavnih trikova sa TikToka VIDEO

Instagram

 

Uoči predstojećeg Uskrsa zajedno su otputovali u porodičnu kuću u Imotskom, gde je Neda Ukraden rođena, a mirise i ukuse detinjstva dočarala je praveći hleb ispod sača, koji stanovnici tog kraja zovu – kruv.

S obzirom na to da je vrsna domaćica, specijalitet joj je uspeo iz prvog pokušaja. Kako je hleb ispao imali su prilike da vide i njeni pratioci na Instagramu, koji su poželeli da i sami probaju tradicionalni zalogaj.

Pročitajte: Praznična atmosfera u domu Dragane Mirković - Folk zvezda sa porodicom slavi Uskrs FOTO

Instagram

 

Recept za hleb ispod sača

Svež kvasac otopite u malo mleka ili vode, dodajte kašiku šećera i dve do tri kašike brašna, izmešajte i ostavite na toplom da testo naraste.

U drugoj posudi pomešajte kilogram i po oštrog brašna, pet decilitara vode, dva jaja, 40 g soli, dodajte kvasac i umesite glatko testo, te ostavite da sat vremena nadolazi na toplom.

Testo premestite u posudu za pečenje i ostavite ga dvadeset minuta. Zatim posudu prekrijte i pecite dvadeset do trideset minuta.

Kada je hleb gotov, zamotajte ga u krpu i sačekajte da se malo ohladi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti