Ako još niste osmislili jelovnik za Badnji dan, predlažemo oradu u foliji po receptu Nede Ukraden

Ako još niste osmislili jelovnik za Badnji dan, predlažemo oradu u foliji po receptu Nede Ukraden

Autor: | 03/01/2024

0

Recept Nede Ukraden za oradu u foliji

Pred nama su božićni praznici koji podrazumevaju raskošnu trpezu, u mnogim domovima raskošniju nego što je bila za Novu godinu. Vernici za Badnji dan poste i pridržavaju se posebnog jelovnika, koji, iako ne uključuje meso, može da bude i te kako fantastičan.

Ata Images

 

Tog dana, posebno večeri, stolove uglavnom krasi riba. Neda Ukraden poštuje običaje, a dan pred veliki praznik u njenoj kući tradicionalno zamiriše bakalar. Omiljena jela priprema sa puno ljubavi i posvećenosti, pa na kraju sve bude "da prste poližeš", kako je jednom prilikom rekla.

Pročitajte: Domaćica, i to kakva! Neda Ukraden oduševila starinskim hlebom, fantastičan recept za prazničnu trpezu

Popularna pevačica voli i jela od drugih vrsta ribe, koja je naučila da priprema još u mladosti.

Shutterstock

 

Na njenom stolu je bar dva puta nedeljno neki specijalitet od ribe, a voli i kuvanu varijantu, lešo. Svojevremeno je u jednoj emisiji otkrila kako priprema oradu u foliji, pa ćemo vam preneti njen recept za slučaj da još niste osmislili meni za Badnji dan koji se bliži.

Za solidan porodični ručak potrebne su vam tri cele očišćene orade, svaka 350 do 400 grama, zatim puter, peršun, ruzmarin, maslinovo ulje, tri čena belog luka, so i biber.

Shutterstock

 

Na pripremljenu foliju za pečenje poređajte ribe, jednu do druge. Premažite ih puterom sa obe strane. Iseckajte beli luk i ubacite u svaku kroz prorez koji ste rasekli duž tela dok ste čistili. Preko pospite iseckani peršun, so, biber, ruzmarin, pa prelijte ribu maslinovim uljem.

Pročitajte: Brusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept

Sve uvijte u foliju i pecite dvadeset minuta do pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Shutterstock

 

Ovo je jedan od najprirodnijih načina spremanja orade, proces koji zadržava sve kvalitete te izuzetne ribe, objasnila je pop diva. Mekana je i vrlo ukusna, a Neda je obično služi uz klasičan prilog: bareni krompir, crni luk i blitvu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Andreja Damnjanović

Pročitajte još

Najnovije vesti