Posna sarma po receptu sa Hilandara
Božićni post počeo je 28. novembra i traje 40 dana, do Badnjeg dana, 6. januara. Pravoslavni vernici se ovim postom pripremaju za proslavu Božića, jednog od najvećih hrišćanskih praznika.
Recepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu koju spremaju monasi sa Atosa za Badnje veče.
Miloš Tešić/ATA Images
Posna sarma po receptu sa Hilandara
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g pirinča
- 350-400 g mlevenih oraha
- 100 g dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
- so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili.
Pročitajte: Recept Milana Stankovića za doručak tokom uskršnjeg posta - Sa samo tri sastojka pevač napravi čudo
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite je u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvajte u rerni na 200 stepeni Celzijusovih sat i deset minuta.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)