Posna sarma po receptu sa Hilandara
Božićni post počeo je 28. novembra i traje 40 dana, do Badnjeg dana, 6. januara. Pravoslavni vernici se ovim postom pripremaju za proslavu Božića, jednog od najvećih hrišćanskih praznika.
Recepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu koju spremaju monasi sa Atosa za Badnje veče.
Posna sarma po receptu sa Hilandara
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g pirinča
- 350-400 g mlevenih oraha
- 100 g dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
- so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili.
Pročitajte: Recept Milana Stankovića za doručak tokom uskršnjeg posta - Sa samo tri sastojka pevač napravi čudo
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite je u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvajte u rerni na 200 stepeni Celzijusovih sat i deset minuta.
Pročitajte još
Na Jovanjdan nikako nemojte jesti i piti ovo, zaboravljeni običaji koje godinama kršimo
Običaji za Svetog Jovana su ovi
20/01/2025
Saznajte višePrava domaćica zna: Kako da slavski kolač ne puca?
Kako da slavski kolač ne puca? Pitanje je koje muči i najveštije domaćice
19/01/2025
Saznajte višeDvorište Nataše Ninković je omiljeno mesto za okupljanje, botanička bašta u srcu Beograda
Dvorište Nataše Ninković je poput botaničke bašte
19/01/2025
Saznajte višeDanas je Bogojavljenje! Ovo nikako ne smete raditi
Običaji za Bogojavljenje su ovi
19/01/2025
Saznajte višeI Melina je imala problem: Ugojila se 45 kilograma, pa uz ovaj trik postala prezgodna
Dijeta Meline Džinović nakon trudnoće
18/01/2025
Saznajte višeBogojavljenske pihtije pripremaju se danas: Ovako su ih spremale i naše bake (recept)
Pihtije koje se prave na Krstovdan je tradicija koja spaja porodicu i donosi sreću u dom
18/01/2025
Saznajte više
Komentari (0)