Sardine sa roštilja, recept koji će vas oduševiti
Iskoristite najbolje što leto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.
Sastojci
- 12 sardina
- 250 g krupne morske soli
- 25 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- sok od 2 limete
- morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu
Pročitajte: Supersaveti za najbolji roštillj - Ukoliko na ovaj način spremite ćevape, piletinu i grilovano povrće biće to najukusniji doživljaj ikada
Priprema
1. Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu.
2. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poređati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.
3. Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći deo soli i postavite ih na gril-pleh.
4. Pomešajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obe strane, povremeno ih prelivajući.
5. Sardine poslužite sa preostalom mešavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom.
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)