Sačuvajte vitku liniju pred leto: Namirnice koje su dozvoljene i u večernjim satima

Sačuvajte vitku liniju pred leto: Namirnice koje su dozvoljene i u večernjim satima

Autor: | 02/06/2020

0

Zdrave grickalice su sve što nam treba kako bismo ovog leta sačuvali vitku liniju!

Leto je gotovo pred vratima i svi željno iščekujemo da uživamo u sunčanim danima i lepršavoj odeći. Međutim, jedan od glavnih preduslova za to svakako je vitka linija. Kako smo se tokom karantina navikli da uživamo u omiljenim, ne tako zdravim grickalicama, vreme je da im pronađemo zdravu zamenu!

Prednost zdrave zamene za grickalice je u tome što je reč o zdravim namirnicama koje imaju mnoge benefite za naš organizam, a posebno za zdrav i sjajan izgled kože. Zdrave namirnice koje nam zamenjuju užinu bogate su C vitaminom, vlaknima i antioksidantima, pa su pravi izbor ukoliko želimo da budemo negovane kako spolja, tako i iznutra.

Pročitajte: Pobedite virus - Prestanite da jedete njegovu omiljenu hranu

Idealne namirnice za užinu

Ako vas uhvati iznenadna glad i osetite potrebu da nešto prezalogajite do ručka, ove namirnice su svršen izbor za vas. Možete ih konzumirati u bilo koje doba dana, čak i u večernjim satima, kada najčešće posežemo za nezdravim grickalicama.

Bademi

Bademi su bogati vlaknima, odnosno neprobavljivim delovima biljke, koji automatski utiču na ubrzavanje metabolizma i čišćenje organizma od toksina. Vitamin E i fenoli imaju protivupalna svojstva i samim tim utiču na zdraviji izgled kože. Kada su bademi vaš izbor kao zdrava zamena za grickalice, potrebno je da povedete računa jer je reč o veoma kaloričnoj namirnici i ne bi trebalo da ih pojedete više od pet tokom dana.

Pročitajte: Tajna savršenog tena - Lista najboljih i najzdravijih namirnica za blistavu kožu lica

Zdrave grickalice - Ananas

Pravo je vreme da u ishranu uvedemo i ovu tropsku biljku, koja je bogata C vitaminom, folnom kiselinom i manganom. Osim što je bogat sastojcima koji će blagotvorno uticati na našu lepotu, ananas je sjajan saveznik svima koji imaju probleme s varenjem.

Kivi

Ova voćka sa Novog Zelanda obiluje vitaminom C, koji ima važnu ulogu u stvaranju kolagena, koji našu kožu čini elastičnom. Bogat je i vitaminom E i polifenolima koje još nalazimo u čaju i crnoj čokoladi.

Pročitajte: Isprekidani post - Ishrana uz koju ćete biti siti, ali će kilogrami nestajati

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ohigedonburi (@ohigedonburi) дана 2. Јун 2020. у 5:43 PDT

Zdrave grickalice  - Borovnice

Borovnice važe za super hranu, bogatu antioksidantima, beta-karotenom, vitaminom C i E i antocijanom, plavim pigmentom, koji im daje boju i štiti od ultravilentnog zračenja. Poželjno je da ova supernamirnica bude sastavni deo vašeg dnevnog menija, jer pored toga što je zdrava ima i veoma malo kalorija.

Zdrave grickalice - Suve šljive

Bogate polifenolima, beta-karotenom i vitaminom E, suve šljive su na vrhu namirnica bogatih antioksidantima. Poželjno bi bilo da svakog dana pojedete dve-tri, kao večernji međuobrok.

Pročitajte: Ishrana Novaka Đokovića privlači mnogo pažnje, a sa ovom namirnicom započinje baš svaki dan

Komentari (0)

Loading
Teodora Vuković guliver/getty

Najnovije vesti