Prste da poližeš: Vesna Dedić ima savršen recept za bolonjeze, ćerka Lenka ga obožava

Prste da poližeš: Vesna Dedić ima savršen recept za bolonjeze, ćerka Lenka ga obožava

Autor: | 30/01/2024

0

Recept Vesne Dedić za bolonjeze morate probati

Kad je u pitanju klasičan recept poput špageta bolonjeze, reklo bi se da tu ne postoji mnogo prostora da se sam recept menja. Ali recept Vesne Dedić za bolonjeze je poseban.

Ata Images

 

Omiljeno jelo njene kćerke Lenke naša voditeljka pravi na poseban način. Za portal SVET otkrila je zbog čega je toliko magičan, a uz to je objasnila i kako ga priprema.

Pročitajte: Recept za ručak Tamare Vučić ćete obožavati: Pravi se od jednog povrća i ne košta više od 600 dinara VIDEO

- Podeliću sa vama moj način kako spremam jednostavnu pastu bolonjeze koju je moja kćerka najviše volela kada je bila mala, a i danas kada idem kod nje u inostranstvo, to je prvo što joj pravim i čega se uželi i pored najboljih italijanskih restorana – rekla je popularna voditeljka i spisateljica Vesna Dedić za portal SVET.

Instagram

 

Sastojci za 4 osobe:

– 200 g sitno iseckane dimljene slanine

– 400 g mlevenog junećeg mesa (može i svinjsko)

– litar paradajz-pirea
– 4 čena belog luka

– prstohvat soli
– prstohvat origana ili bosiljka
– biber (navrh noža)

– kašičica žutog šećera

– pakovanje taljatela

Shutterstock

 

Na vrelom ulju propržiti slaninicu da lepo porumeni, potom sipati paradajz-pire i pustiti da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta, dodati potom sve začine i beli luk.

Pročitajte: Zlata Petrović pravi najbolji pasulj - Tajna je u jednom triku

Pustiti da se sve zajedno krčka oko 15 do 30 minuta. Što duže to bolje. Posle slaninice propržiti meso…Sitno seckani beli luk i kašičicu šećera staviti na kraju.

Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Instagram

Pročitajte još