9 kilograma manje za 14 dana! Ova dijeta daje brze rezultate, a ključnu namirnicu svi imate u frižideru

9 kilograma manje za 14 dana! Ova dijeta daje brze rezultate, a ključnu namirnicu svi imate u frižideru

Autor: | 25/03/2023

0

Dijeta sa jajima je brza i jeftina

Barena jaja su hranljiva, laka za pripremu i dugo nas drže sitim. Zato pojedini nutricionisti onima koji se bore sa viškom kilograma predlažu takozvanu dijetu sa kuvanim jajima. Osim što potencijalno podstiče gubitak težine, ovaj režim ishrane navodno pomaže u smanjenju apetita i sagorevanju kalorija.

Pročitajte: Želite liniju kao Jelena Đoković? Jedna čaša ovog napitka istopiće sve što ste danas pojeli FOTO

Shutterstock

 

Dijeta sa jajima s vremenom je dobila više verzija, a mi ćemo se ovom prilikom bazirati na tradicionalnoj, koja nalaže tri obroka tokom kojih treba pojesti najmanje po dva barena jaja u kombinaciji sa nemasnim proteinima kao što su riba ili piletina, lisnato povrće, paradajz ili voće sa niskim sadržajem ugljenih hidrata (grejpfrut, pomorandža...).

Na pića sa šećerom, kao i na hleb, krompir, pirinač i testenine zaboravite. Samo punomasni mlečni proizvodi dolaze u obzir, dok se mesne prerađevine, kao što su slanina i kobasice, mogu jesti u minimalnim količinama.

Pročitajte: Nikad bolje nije izgledala - Dijeta Aleksandre Radović je čudo, 10 kilograma manje uz dva jednostavna saveta FOTO

Shutterstock

 

Dijeta sa kuvanim jajima verovatno će podstaći gubitak težine u kratkom roku (i do devet kilograma za dve nedelje), jer je dokazano da kratkoročne dijete sa malo ugljenih hidrata generalno imaju takav učinak.
Međutim, stručnjaci upozoravaju da ćete po svoj prilici izgubiti samo vodu, ali ne i masnoću iz tela, te da dugoročnih rezultata neće biti. Ovaj način ishrane ne preporučuje se osobama koje imaju problem sa srcem i visokim pritiskom.

Pročitajte: Dnevni jelovnik Katarine Bajec - Omiljena doktorka sa malih ekrana izgleda besprekorno, ovo je njena tajna

Shutterstock

 

Iako dijeta sa kuvanim jajima uključuje više od samih jaja, ona je veoma restriktivna. Ovaj plan ishrane podrazumeva malo kalorija i ugljenih hidrata, pa mu nedostaju hranljivi sastojci koji su telu potrebni da ostane zdravo. Stručnjaci su saglasni da je ipak najbolja ishrana ona koja je dobro izbalansirana i uključuje raznovrsnu hranu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock