Porodica Olje Kojić držala je čuvenu buregdžinicu u Mostaru, Kebina supruga oduševila receptom za zeljanicu

Porodica Olje Kojić držala je čuvenu buregdžinicu u Mostaru, Kebina supruga oduševila receptom za zeljanicu

Autor: | 31/01/2023

0

Supruga Dragana Kojića Kebe rođena je i odrasla u Mostaru, gde i danas živi njena rođena sestra Vera. Iako je veći deo života provela u Beogradu, Olja ne zaboravlja rodni kraj, a često objavljuje i fotografije iz detinjstva.

“Moja sestra Vera i ja, ispred naše radnje u Mostaru,” napisala je uz crno-belu fotografiju na kojoj dve devojčice poziraju držeći se za ruke, dok se na kući iza njih vidi natpis “Uvijek svjež burek”.

Pročitajte: Dok je bila Kojić Severina ih je obožavala - Oljine rođene sestre su kao preslikane, ovo do sada još niste videli FOTO

Facebook

 

Olja i Keba zajedno su duže od četrdeset godina, a ona je uvek bila idealna domaćica, posvećena kući i porodici. I danas rado “zasuče rukave” i napravi neki specijalitet koj je podseća na dane odrastanja, kao što je “zeljanica”, koja se priprema brzo i lako.

Pročitajte: Razveo se Dragan Kojić Keba! Pevač stavio tačku na brak sa Oljom, a razlog je NEVEROVATAN

Dejan Milićević

 

Sastojci

500 grama kora za pitu; 500 grama punomasnog sira; 500 grama zelja, spanaća ili blitve; 4 jajeta i ulje

Priprema

Zelje oprati i sitno iseckati. Sir usitniti, pa dodati zelje i jaja, posoliti. Po tri kore poprskati uljem, filovati i savijati u savijače. Ređati u pleh, premazati uljem, pa peći na 200 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni. Pečenu pitu pokriti mokrom kuhinjskom krpom, da omekša.

Shutterstock

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Dejan Milićević

Slične Vesti

Najnovije vesti