Rashlađuje u sekundi: Isprobajte sočnu poslasticu po receptu ćerke Masima Savića

Rashlađuje u sekundi: Isprobajte sočnu poslasticu po receptu ćerke Masima Savića

21/06/2022

0

Kolač sa breskvama 

Mirna Savić, radijska voditeljka i ćerka Masima Savića već devet godina živi odvojeno od roditelja. Iako već dugo stanuje sa dečkom, nije bila ljubitelj kuvanja. Tek nedavno, tokom karantina izazvanog pandemijom korona virusa, ćerka Masima Savića otkrila je koliko je kuvanje zabavno i da je veoma talentovana za gastronomiju.

Isprva joj nije baš sve išlo za rukom, međutim, ubrzo se uvežbala i otkrila da je posebno nadarena za pripremanje kolača.

Pročitajte: Život sa insulinskom rezistencijom traži velika odricanja - Sofija Rajović podelila recept za zdravu i ukusnu poslasticu

Praktična žena promo

 

Mirna Savić obožava da pravi razne kolače 

Sa dolaskom toplijih dana Mirna svojim najmilijima priprema baš ovaj recept za omiljenu poslasticu sa breskvama

Sastojci:

‒ 4 jaja

‒ 200 g šećera

‒ 250 g maskarpone sira

‒ 230 g brašna

‒ kašika ruma

‒ prstohvat soli

‒ narendana kora od polovine limuna

‒ 2 kašike ekstrakta od vanile

‒ prašak za pecivo

‒ 3 breskve

‒ šaka svežih borovnica

Hellomagazin

 

Priprema: 

Jaja i šećer mutite da smesa postane svetla i kremasta. Dodajte maskarpone i dobro izmešajte. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo uz konstantno mešanje. Jednu breskvu iseckajte na sitne komade i umešajte je u kremastu smesu. Zatim uspite polovinu borovnica. Ostatak breskvi iseckajte na listiće i poređajte po vrhu torte kao dekoraciju. U sredini poređajte ostatak borovnica. Tortu pecite oko pedeset minuta na 180 stepeni.

Kada se ohladi, uživajte u pravom letnjem ukusu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Marko Grubišić

Pročitajte još