Tako jednostavno, a tako ukusno: Najbrža poslastica od samo dva sastojka

Tako jednostavno, a tako ukusno: Najbrža poslastica od samo dva sastojka

26/12/2021

0

Poslastica od dva sastojka

Ko još ne voli lešnike, posebno kada su fino hrskavi? Baš takva je ova karamelizovana varijanta, koju možete da koristite i kao ukras za kolače i kao savršenu grickalicu dok, na primer nedeljom po podne, uživate u toplini svog doma i gledate neki film...

Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima

Shutterstock

 
 

Sastojci

400 g oljuštenih lešnika

300 g šećera

 

Priprema

Propržite lešnike u tiganju bez ulja. Često mešajte i vodite računa da ne zagore.

Sipajte u šerpu šećer sa 50 ml vode i topite ga da dostigne temperaturu od 120℃. Dodajte lešnike, sklonite šerpu sa vatre i mešajte sve do trenutka kada šećer počne da se beli oko lešnika.

Vratite šerpu na ringlu i pustite da se šećer ponovo istopi; ostavite da se kuva sve dok se ne karamelizuje.

Rasporedite lešnike u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih da se ohlade.

Pakujte ih u celofanske kesice ili ih stavljajte u fišeke od papira.

Pročitajte: Poslastica iz kuhinje Ane Ivanović, Bastijan i deca je obožavaju!

Shutterstock

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock