Jednostavna novogodišnja poslastica iz kuhinje Ane Ivanović, Bastijan i deca je obožavaju

Jednostavna novogodišnja poslastica iz kuhinje Ane Ivanović, Bastijan i deca je obožavaju

Autor: | 20/12/2021

0

Recept Ane Ivanovic za novogodišnje keksiće

Znamo da je Ana Ivanović prava majstorica u kuhinji i sigurni smo da će dati sve od sebe da „ucakani“ i svečane dane pred nama. Pripreme u domu Švajnštajger-Ivanović već su počele, a s obzirom na to da lepa Beograđanka, njen suprug i deca slave oba Božića, Ana je sa nama podelila recept za poslasticu u duhu praznika, a to su kolačići u obliku minijaturnih jelki. Jednostavno je, zdravo, ukusno i ‒ slatko!

Pročitajte: Lepota je u jednostavnosti - Zavirite u prelepi nemački dom Ane Ivanovića i Bastijana Švajnštajgera

Brax

 
 

Recept Ane Ivanović za praznične kolačiće

Sastojci

‒ 300 g banana

‒ 160 ml bademovog mleka

‒ 100 g tahinija

‒ 2 kašičice cidera od jabuke

‒ 110 grama meda (u zavisnosti od toga koliko su banane slatke)

‒ 1 kašičica ekstrakta vanile

‒ 240 g ovsenih pahuljica

‒ 60 g bademovog brašna

‒ 2 kašičice brašna

‒ pola kašičice soli

‒ šećer u prahu

Pročitajte: Luka i Leon ne skidaju osmeh sa lica - Ana i Bastijan sinovima priredili neverovatnu prazničnu čaroliju (foto)

Instagram

 

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180⁰C.

2. U mikser stavite banane, tahini, bademovo mleko, cider, ekstrakt vanile, med i mutite da dobijete ujednačenu smesu.

3. Dodajte preostale sastojke osim ovsa i ručno umutite.

4. Ovsene pahuljice miksirajte posebno, da se pretvore u brašno, a potom i njih dodajte u smesu i dobro izmešajte.

5. Sipajte testo u kalupe i obliku jelkica na pleh koji ste premazali puterom. Pecite oko 25 minuta. Kad izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohlade.

6. Na kraju kolačiće pospite šećerom u prahu, i uživajte!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti