Kruške u crvenom vinu
Holivudska zvezda Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, pa je pre nekoliko godina lansirala „rose“ sa etiketom svog podruma u zamku „Miraval“. Sa vinom, ali crvenim, pravi i omiljeni desert, koji bismo mogli da nazovemo „pijane kruške“. Šalu na stranu, ovu osvežavajuću poslasticu lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao ‒ diva.
Pročitajte: Šarena činija sa superhranom - Ovo je omiljeni doručak Novaka i Jelene Đoković (foto)
Sastojci za 4 osobe
8 krušaka
smeđi šećer
zvezdasti anis
cimet
limun
slatko crveno vino
sladoled ili krem za kompletiranje
Priprema
Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.
Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.
Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.
Poslužite kruške uz sladoled ili krem.
Pročitajte: Hari i Megan obožavaju ovu kombinaciju - Napravite kolač od zove i limuna
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)