Kruške u crvenom vinu
Holivudska zvezda Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, pa je pre nekoliko godina lansirala „rose“ sa etiketom svog podruma u zamku „Miraval“. Sa vinom, ali crvenim, pravi i omiljeni desert, koji bismo mogli da nazovemo „pijane kruške“. Šalu na stranu, ovu osvežavajuću poslasticu lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao ‒ diva.
Pročitajte: Šarena činija sa superhranom - Ovo je omiljeni doručak Novaka i Jelene Đoković (foto)
Getty Images
Sastojci za 4 osobe
8 krušaka
smeđi šećer
zvezdasti anis
cimet
limun
slatko crveno vino
sladoled ili krem za kompletiranje
Priprema
Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.
Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.
Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.
Poslužite kruške uz sladoled ili krem.
Pročitajte: Hari i Megan obožavaju ovu kombinaciju - Napravite kolač od zove i limuna
Getty Images
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)