Slasno i strasno: Omiljeni desert Anđeline Džoli osvojiće i vas

Slasno i strasno: Omiljeni desert Anđeline Džoli osvojiće i vas

Autor: | 18/09/2021

0

Kruške u crvenom vinu

Holivudska zvezda Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, pa je pre nekoliko godina lansirala „rose“ sa etiketom svog podruma u zamku „Miraval“. Sa vinom, ali crvenim, pravi i omiljeni desert, koji bismo mogli da nazovemo „pijane kruške“. Šalu na stranu, ovu osvežavajuću poslasticu lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao ‒ diva.

Pročitajte: Šarena činija sa superhranom - Ovo je omiljeni doručak Novaka i Jelene Đoković (foto)

Getty Images

 

Sastojci za 4 osobe

8 krušaka

smeđi šećer

zvezdasti anis

cimet

limun

slatko crveno vino

sladoled ili krem za kompletiranje

Priprema

Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.

Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.

Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.

Poslužite kruške uz sladoled ili krem.

Pročitajte: Hari i Megan obožavaju ovu kombinaciju - Napravite kolač od zove i limuna

Getty Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin