Brz i kreativan recept kojim ćete obradovati vaše mališane za Uskrs

Brz i kreativan recept kojim ćete obradovati vaše mališane za Uskrs

Autor: | 28/04/2021

1

Uskršnji kolači su obavezni na prazničnoj trpezi, a ovaj recept ćete sigurno isprobati...

Pred velike praznike često umemo da zastanemo pred šporetom i da se uz duboki uzdah zapitamo čime da „zasladimo“ trpezu posle glavnog jela. A uskršnji ručak je posebno važna kulinarska priča, za mnoge domaćice i svojevrsni ispit. Ako još niste smislili desert, evo jednog ukusnog, zanimljivog i inspirativnog rešenja. Uskršnji kolači koji će oduševiti celu porodicu!

Jaje-kolač

SASTOJCI ZA 12 KOMADA

200 g brašna

200 g omekšalog putera

140 g „lemon curda“ ili marmelade od limuna

100 g krompirovog skroba

100 g šećera u prahu

5 kuvanih žumanaca

štapić vanile

so

Pročitajte: Hit recept ovog proleća - Mini palačinke

Getty images

 

Priprema

1. Pomešajte brašno, skrob, šećer u prahu i prstohvat soli; dodajte omekšali puter u komadićima, izgnječena kuvana žumanca i semenke iz jedne polovine štapića vanile, pa sve sjedinite. Dobijeno testo oblikujte u smesu pravougaonog oblika, umotajte ga u streč-foliju i stavite u frižider da odstoji najmanje 1 sat i 30 minuta. Zatim ga razvucite između dva lista papira za pečenje, blago posuta brašnom, na debljinu od 5 mm.

2. Izvadite oko 24 keksića u obliku jaja pomoću odgovarajuće modle (dužine 7 cm); polovinu okruglom modlom (prečnika 2,5 cm) probušite pri dnu.

3. Pecite u rerni 15 do 17 minuta na 180℃, izvadite ih i ostavite da se u potpunosti ohlade. Na keksiće koji nisu probušeni rasporedite po 1 kašičicu „lemon curda“, pa odozgo stavljajte probušene keksiće tako da na kraju dobiju izgled polovine jajeta.

4. Čuvajte na hladnom mestu 3-4 dana u limenoj kutiji.

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti