Nežne i pudingaste teksture, krem od limuna (lemon curd) popularan je širom sveta i uglavnom se koristi u pripremi drugih poslastica. Neprevaziđen je kao fil za kolače, ali isto tako može biti sjajna alternativa marmeladi uz doručak ili popodnevni čaj. Pratite naš recept za krem od limuna da biste ostvarili pravu gustinu i napravili balans između slatkoće i kiselosti.
Pročitajte: Cheesecake po ovom receptu pravićete već danas
Sastojci za krem od limuna
Za jednu krostatu (prečnika 20 cm) potrebno je 150 g šećera, 60 g maslaca, sok od 2 limuna (za oko 130 ml soka), kora od 1 limuna, 2 jaja i 1 kašičica kukuruznog skroba. Krem od limuna obično se koristi za punjenje krostate ili mafina, a odličan je i za mazanje na hleb i keks ili za pripremanje neodoljivog musa (potrebno je pomešati ga sa 200 g umućene slatke pavlake).
Priprema
1. Narendajte koru 2 limuna bez belih delova koji su gorki, pa ih iscedite
2. Istopite maslac u odgovarajućoj šerpi
3. Skinite sa vatre pa dodajte šećer, sok od limuna i narendanu koru
4. Umešajte jaja i kukuruzni skrob žicom za mućenje
5. Prebacite smesu u manju šerpu i kuvajte 3-4 minuta posle ključanja, mešajući žicom da se zgusne
6. Procedite krem od limuna kroz cediljku da odstranite eventualne grumuljice
7. Prekrijte ga streč-folijom dok je još topao i ostavite da odstoji u frižideru bar 1 sat
Pročitajte: Trik Gvinet Paltrou za najukusnije špagete Carbonara
Pročitajte još
Danas je Sveti Toma, sve je zabranjeno osim jedne stvari
Sveti Toma - ovo su običaji koje treba ispoštovati
19/10/2024
Saznajte višeKuća Nikole Koja u selu Rogača je posebna, a glumac komšije nema
Kuća Nikola Koje je prelepa
18/10/2024
Saznajte višeDarko i Kaća baš ne štede: Srnina soba krije poseban detalj vredan desetine hiljada evra FOTO
Soba Srne Lazić krije zanimljive detalje
17/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)