Kako je smršao Marko Kon zanima mnoge kako na estradi, tako i van nje. Odgovor na ovo pitanje je iznenađujuće jednostavan, popularni muzičar je promenio režim ishrane i postao disciplinovan kao vojnik.
Transformacija Marka Kona jedna je od najimpresivnijih među domaćim poznatim ličnostima. Iako svoj novi izgled već izvesno vreme drži pod kontrolom, Konov novi izgled je i dalje tema o kojoj se priča.
Jakov Simović
Za sve koji žele da smršaju i uvedu zdrave navike u svoj život, primer Marka Kona je vrlo inspirativan i garantuje uspeh. Naime, muzičar je svoju ishranu obogatio svežim salatama koje jede uz svaki obrok, a tokom mršavljenja užine su bile zasnovane na punomasnom jogurtu, bobičastom voću i orašastim plodovima.
Iako je prilagođavanje novim životnim navikama bilo izazovno, odgovor na pitanje kako je smršao Marko Kon krije se u istrajnost i disciplini, koje uvek garantuju izvanredne rezultate.
Pročitajte Najvažnije je znati... Marko Kon otkrio kako je smršao 45 kilograma
Poznati muzičar i kompozitor za samo tri meseca uspeo je da izgubi čak 36 kilograma! U okviru serijala "VIP dijeta" otkrio je kako je došao do ovog impresivnog rezultata i koja metoda mu je pomogla da preokrene život.
Ata Images
Kon je višak kilograma izgubio uz režim ishrane koji je postao globalni hit – tzv. "dirty" keto dijetu. Ovaj pristup bazira se na unosu masnog mesa bez stroge kontrole kvaliteta hrane, ali uz ograničavanje ugljenih hidrata.
- Nepokolebljivo sam se pridržavao jelovnika, jer sam imao najjaču motivaciju – ljubav, otkriva Kon.
Njegov cilj bio je da ispuni želju supruge Milice i da njihove fotografije sa venčanja u Las Vegasu budu savršene. Pored estetike, mršavljenje je bilo i pitanje zdravlja.
Tokom 100 dana Kon je konzumirao isti tip mesa u sva tri obroka, najčešće masne komade poput svinjskog vrata ili bifteka.
- Ako bih doručkovao svinjski vrat, to bih i ručao i večerao - objasnio je muzičar.
Primer jelovnika koji otkriva kako je smršao Marko Kon
1. dan - svinjski vrat
Doručak: 3- 4 šnicle svinjskog vrata
Za šnicle svinjskog vrata potrebno je (za porcije za više osoba): 1 kg svinjskih šnicli od vrata, 3 glavice crnog luka, so i biber (belo vino po želji, 2 dl).
Šnicle istrljati solju i pobiberiti. Ostaviti ih nekoliko minuta da odstoje pa posudu u kojoj se peku, zagrejati ulje i peći ih dok ne porumene sa obe strane. U posudu dodati sitno seckani crni luk i prodinstati ga. U vatrostalnoj posudi ređati šnicle, dodati preko njih luk, začiniti kašikom vegete (naliti čašom belog vina) i staviti da se peče. Proveriti nakon pola sata da li su omekšale. Ukoliko treba, dodati još malo vode. Izvaditi meso iz pećnice i servirati toplo.
Ručak: šnicle svinjskog vrata
Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.
Predlog nutricioniste za prvi i sve ostale dane dijete je sledeći: uz obroke dodajte svežu salatu: miks zelene salate, rukolu, spanać, kupus i praziluk. Možete da imate i dve užine. Prva neka bude šolja punomasnog jogurta, a druga šolja voća (maline, kupine, borovnice, brusnice, ribizle, jagode) i 20 g jezgrastog voća (orasi,lešnici, bademi, pistaći).
Kao prilog uz meso može se dodati: karfiol, brokoli, kelj, prokelj, zelenu boraniju, vrste povrća sa najmanjim sadržajem ugljenih hidrata.
2. dan – biftek (doručak, ručak, večera)
Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.
Photo by Krisztina Papp from Pexels
3. dan – krmenadle
Doručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru
Ručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru
Potrebno je (za porcije za više osoba): 1 kg krmenadli. Za marinadu: 2 glavice crnog luka, pola veze peršuna, 250 ml crnog vina, 250 ml ulja, list lovora, mleveni biber
Sitno iseckajte crni luk i peršunov list. Dodajte crno vino i ulje, lovorov list i biber. Ovom marinadom premažite svaki komad mesa i ostavite da odstoji na hladnom bar dva sata pre pečenja.
Večera: nekoliko komada propržene mlevene junetine
4. dan - kotleti
Doručak: jagnjeći kotleti
Ručak: jagnjeći kotleti
Primer jela od jagnjećih kotleta
Potrebno je: 1 kg jagnjećih kotleta, 1 plavi patlidžan, 2 crvene paprike, 2 žute paprike, 400 g tikvica, so, biber, 250 g paradajza, 1 glavica crnog luka, 5 čena belog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 1 kašika isitnjene majčine dušice, lovorov list, 6 zrna bibera, 2 ceđene pomarandže, 10 svežih ribizli, 2 kašike džema od ribizle, 1/2 kašičice suvog timijana, so, mleveni biber.
Svo povrće, osim paradajza, očistite i isitnite. Patlidžan malo posolite. Paradajz zasecite u obliku krsta, prelijte vrelom vodom i oljuštite, zatim presecite na četiri dela, uklonite semenke i iseckajte na kockice. Crni luk i dva čena belog luka oljuštite, naseckajte i propržite na dve kašike ulja. Patlidžan osušite papirnim ubrusima i dodajte ga luku zajedno sa majčinom dušicom i lovorom. Poklopite i ostavite da lagano vri 15 minuta. Nakon pet minuta dodajte tikvice, paradajz i papriku i začinite po ukusu. Preostalo ulje dobro zagrejte, pa dodajte krupnije isečena tri čena belog luka i biber u zrnu. Preko stavite jedan po jedan kotlet da se prži ravnomerno sa obe strane. Za to vreme u većoj posudi izmešajte sok od pomarandže, zrna ribizle, džem, timijan, so i mleveni biber. Ispržene kotlete poređajte na tanjir preko povrća, pa prelijte aromatičnim sosom od ribizli.
Večera: biftek
5. dan – mlevena junetina
Doručak: nekoliko komada propržene mlevene junetine
Ručak: propržena mlevena junetina, nekoliko komada
Primer jela sa mlevenom junetinom
Potrebno je: 1. 5 kg mlevene junetine, 400 g bukovače, kašičica mlevene paprike, 2 dl soka od paradajza, 100 g slanine, 3 dl juneće supe, 5 kašika ulja, kašika gustina, origano, mešavina začina, so, biber, kašika ulja, kašika gustina i praziluk.
Praziluk i bukovače iseći na kockice, a slaninu na štapiće. Na malo ulja propržiti praziluk i slaninu, a zatim dodati mlevenu junetinu i bukovače pa i njih kratko propržiti. Postepeno dolivati juneću supu i dinstati. Kada je meso upola gotovo, dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, origano i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati malo gustina i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Večera: pileći ražnjići sa slaninom
Pročitajte još
Lolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte višeMesto gde ljubav živi, zavirite u dom Nikole Rokvića i Bojane Barović (foto)
Dom Nikole Rokvića i Bojane Barović odiše toplinom
20/03/2025
Saznajte više
Komentari (1)
Marko Kon je operisao zeludac i nemojte nas z... vati!