Voditeljka Lea Kiš godinama je jedno od omiljenih TV lica u Srbiji, ali osim televizijske karijere, poznata je i kao strastvena kuvarica. Specijaliteti koje priprema oduševljavaju njenu porodicu i prijatelje, a posebno je poznata po specijalitetu iz italijanske kuhinje, lazanjama.
Recept Lee Kiš za lazanje pokazao se kao izuzetan, ako je suditi prema utiscima srećnika koji su okusili voditeljkine lazanje. Nesumnjivo je da su baš Leine lazanje osvojile mnoga srca.
Ata Images
Lea koristi svaki trenutak da okupi drage ljude i pripremi im nezaboravne obroke, a njen recept Lee Kiš za lazanje posebno se izdvojio.
Tajna njenog jela krije se u posebnoj kombinaciji sastojaka, naročito jednog začina, kao i u ljubavi s kojom ih priprema.
Pročitajte Slavlje u domu Lee Kiš, novembar doneo radost! Ćerka Sara podelila prelepu fotografiju
Koliko je recept Lee Kiš za lazanje poseban uverićete se čim pročitate sastojke koje voditeljka koristi za njihovu pripremu.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- origano
- suvi začin
- kari
- sveže testo za lazanje ili kratko obarene standardne kore za lazanje
- 2 paradajza
Za bešamel sos:
- 500 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje
Na zagrejanom ulju prodinstajte seckani crni luk dok ne postane staklast, zatim dodajte mleveno meso i propržite ga dok ne promeni boju. Dodajte origano, suvi začin i kari začin po ukusu, pa sve dobro sjedinite.
U drugoj posudi pripremite bešamel sos tako što ćete brašno i narendani kačkavalj umutiti u mleku, a kada proključa, dodajte celo jaje uz neprestano mešanje.
Freepik/creativepack
Kada su sastojci pripremljeni, u vatrostalnu posudu stavite sloj sosa, kore, meso, bešamel i tako dok ne utrošite sastojke. Završni sloj bešamela pospite rendanim kačkavaljem i preko možete položiti kolutove paradajza. Lazanje pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu pokoricu.
Recept Lee Kiš za lazanje garantuje savršen spoj ukusa koji će obradovati sve ljubitelje italijanske kuhinje. Isprobajte ove lazanje i uživajte u bogatom i kremastom obroku!
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)