Marko Kon: Borba za ozdravljenje

Marko Kon: Borba za ozdravljenje

Autor: | 13/11/2013

0


Poznati tekstopisac, kompozitor i aranžer Marko Kon zbog problema sa disanjem nedavno je završio u bolnici. Prehlada koju je dugo vukao na nogama u potpunosti je oslabila imunitet četrdesetjednogodišnjeg muzičara, pa je usled potpune malaksalosti i iscrpljenosti morao da zatraži lekarsku pomoć. Kada je osetio da polako ostaje bez daha i da počinje da se guši, u društvu supruge Milice odmah se uputio u bolnicu.
- Bio sam u prilično lošem zdravstvenom stanju, ali, na svu sreću, sada se polako oporavljam. Imam ja faze u životu kada negiram signale koje mi organizam šalje. Duže se već osećam loše, ali pošto sam bio zatrpan poslom verovao sam da ću uz neke vitamine pobediti virus. Tako malaksao otišao sam na koncert pevačice Doris Bizetić i totalno se zdravstveno dokrajčio. Osećao sam se mnogo loše, u grudima me je stezalo i polako sam počeo da gubim dah. Sledeće što sam osetio bilo je gušenje u pravom smislu reči. Iako sam jedva disao, u tom trenutku sam mislio da će sve biti dobro i da će me to proći. Znajući da sam nemaran prema zdravlju, supruga Milica me je naterala da odem u bolnicu. Kad sam stigao tamo, toliko sam „dobro“ izgledao da su me lekari odmah smestili u bolnički krevet i tražili da uradim sve moguće zdravstvene analize. Budući da me je mnogo gušilo u predelu grudi, odmah sam dobio injekciju „aminofilina“. Posle rendgena i EKG pregleda srca ustanovljeno je da imam težak oblik upale pluća. Zbog velike iscrpljenosti lekari su me odmah priključili na infuziju. Moram da kažem da zaista veliku zahvalnost dugujem doktorima Gradske bolnice, koji su se veoma angažovali oko mene i za kratko vreme ustanovili moj zdravstveni problem. Propisana mi je obimna terapija antibioticima. Već posle nekoliko dana počeo sam da se osećam bolje, ali mi je supruga zabranila da izađem i do trafike. Lekar mi je strogo naredio da ležim, a moja Milica me primorava da se toga striktno pridržavam - govori za magazin „Hello!“ Marko Kon i dodaje da se razboleo u najnezgodnijem trenutku jer se prihvatio brojnih poslovnih obaveza.
- Poslednjih meseci gotovo da ne izlazim iz studija. Radio sam pesmu za grupu „Flamingosi“ i mnogo mi je bilo žao što nisam imao snage da odem na promociju njihovog novog spota. Radim pesme i za Tanju Savić, Dragija Domića i Sašu Matića. Čini mi se da sam baš u kreativnom zanosu, tako da me baš nervira ova situaciju u kojoj, umesto da stvaram, moram da ležim u krevetu. Jedva čekam premijeru filma „Mali Budo“, u kome sam imao zapaženu ulogu, a za koju sam ujedno radio i muziku. Takođe, iščekujem početak emitovanja serije „Papijev svet“, gde sam imao zanimljiv angažman. Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan svojom glumom i da sam napredovao na tom polju. Radio sam muziku i za seriju „Sinđelići“, ali tu se, nažalost, nisam oprobao kao glumac - završava razgovor Marko Kon, koji se nada da će se ubrzo u potpunosti oporaviti.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još