Zdrav i energičan i u 92. godini: Klint Istvud ima tri pravila i striktno ih se pridržava

Zdrav i energičan i u 92. godini: Klint Istvud ima tri pravila i striktno ih se pridržava

Autor: | 27/06/2022

0

Klint Istvud jedna je od najimpresivnijih zvezda Holivuda. Ne samo da glumi od davne 1955, već još oduševljava publiku, a prošlog meseca proslavio je 92. rođendan. Kada se sve navedeno uzme u obzir, postavlja se logično pitanje – kako mu uspeva da toliko dugo ostane zdrav i energičan?

Pročitajte: Klint Istvud u 88 godini upoznao vanbračnu ćerku - Neverovatno su se zbližili, zajedno uživaju igrajući golf

Getty Images

 
 

Istvud je oduvek znao puno o održavanju telesne forme. Dizao je tegove već sa 19 godina, a decenijama kasnije zadržao je redovnu rutinu vežbanja. Na vreme se pozabavio i svojom ishranom. Ipak, reč je o prilično restriktivnim pravilima koja nisu za svakoga.

Pročitajte: Garantuje dugovečnost - Kraljica Majka svakodnevno je pila šolju ovog napitka i doživela 101 godinu

Guliver Getty Images

 

Fokusira se na kontrolu telesnih masti

‒ Istvudova telesna masnoća manja je od 10 odsto – otkrio je doktor Heri Demopulos, lekar slavnog glumca.

‒ Nikad nisam imao visok nivo telesne masnoće, ali uvek sam bio prilično uredan po pitanju ishrane – objasnio je Klint.

Dr Demopulos je dalje objasnio:

‒ Istvud održava ishranu s niskim udelom masti i visokim sadržajem proteina. On takođe pomno pazi na nivo holesterola (njegov otac, čovek koji je obožavao meso i krompir, umro je relativno mlad od kardiovaskularne bolesti).

Pročitajte: Najkul glumac svih vremena - Klint Istvud pa deset praznih mesta

Getty Images

 
 

Izbegava šećer i alkohol

Prema „Health Fitness Revolutionu“, Istvud izbegava dodani šećer kad god može, što mu je najverovatnije pomoglo da održi tako dobro zdravlje čak i u devedestim godinama.

‒ Klonite se ugljenih hidrata, posebno bogatih deserata. Držite vagu u kupatilu. Odmarajte se dovoljno. Pokušajte da budete optimistični. Jedite voće i sirovo povrće. Uzimajte vitamine. Preskočite pića puna šećera. Izbegavajte previše alkohola ‒ kaže Istvud.

Pročitajte: Bivša devojka Mika Džegera pronašla utehu u slavnom glumcu - Klint Istvud smuvao 65 godina mlađu klinku?!

Getty Images

 

Ne jede iz zadovoljstva

Iako je reč o radikalnom pravilu koje vam stručnjaci neće preporučiti, Klint Istvud nikad ne jede iz zadovoljstva, kako je u jednom intervjuu potvrdio njegov sin Skot.

‒ Moj tata ne jede iz zadovoljstva ‒ rekao je Skot za „Men’s Health“.

‒ Jede losos i smeđi pirinač za doručak. Pretpostavljam da sam mu sličan po tom pitanju. Kad bih mogao da uzmem tabletu koja mi daje sve potrebne hranjive sastojke, odustao bih od jela.

Iako ovaj princip u porodici Istvud funkcioniše, stručnjaci ga ne bi preporučili. Uživanje u hrani je zdravo, a mnogi od najdugovečnijih ljudi na svetu upravo takvom pristupu pripisuju dug i srećan život.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin