Bolest Novaka Đokovića uznemirila javnost, ovo su simptomi

Bolest Novaka Đokovića uznemirila javnost, ovo su simptomi

Autor: | 25/11/2021

8

Bolest Novaka Đokovića bila je glavna tema u svim svetskim medijima

Najbolji teniser sveta i njegovo zdravstveno stanje tema je o kojoj su skoro svi mediji izveštavali. Pre nekoliko godina Novak Đoković ugrozio je zdravlje i to zbog ishrane koju je tada primenjivao.

Poznati lekar govorio je da sumnja da Novak boluje od ortoreksije koju izaziva preterana zdrava ishrana.

Pročitajte: Novak Đoković ovako započinje svako jutro - Napitak koji će vam ojačati čitav organizam

Boško Karanović

 

‒ Nemoguće je hraniti se samo voćem i povrćem. Oboleli veruju da se hrane zdravo, ali nije tako. Njihova dijeta ne sadrži brojne neophodne hranljive sastojke, kao što su proteini, gvožđe, minerali i vitamini B grupe. Slično se ponašaju i oboleli od anoreksije, ali dok se oni stalno zabrinjavaju zbog količine hrane koju pojedu, ortoreksičari se zabrinjavaju zbog njenog kvaliteta. I kada je proberu, ostaje samo nekoliko namirnica koje smatraju da mogu da jedu ‒ navela je doktorka Dragana Jović za „Scandal“.

Bolest Novaka Đokovića bila je samo pretpostavka  

Ortoreksija je poremećaj načina ishrane prvi put opisan 1997. godine. Broj obolelih, naročito žena, poslednjih godina se povećava. Oboleli imaju toliko stroga pravila ishrane da postaju neuhranjeni, neprekidno su pod stresom zbog izbora hrane i svojim stavovima opterećuju odnose sa porodicom i prijateljima. Često su nezdravo mršavi, imaju vrtoglavice i nesvestice, slabi su, umorni, anemični, imaju nizak krvni pritisak i mnogo ozbiljnih zdravstvenih problema, dodaje sagovornik „Scandala“.

Nole je na svu sreću sada dobro i nema nikakvih problema, ali je načinom ishrane koji je nekada praktikovao mogao da ugrozi svoje zdravlje i stvori brojne probleme.

Pročitajte: Ishrana Novaka Đokovića intrigira sve, a tajna je u ovom jednostavnom eliksiru

Instagram

 

Komentari (8)

Loading
BN 19:58 25.11.2021
Odgovori

Zašto prenosite ovakav tekst uz zlonameran bombastičan naslov?! Je l ste novinar ili "novinar"?

Aleksandar 07:55 26.11.2021
Odgovori

Pitanje je dali se svako od nas hrani zdravo. Očigledno je da neki ljudi više vole da gledaju u tuđi tanjir i ispredaju priče o tome.

Đoka Novak 21:38 26.11.2021
Odgovori

Što bre, jedete mušmule, ali mnogo, kad je krastavac jeftiniji?

Bbosiljka 09:12 27.11.2021
Odgovori

Pozdrav Novaku ,pametan je,zna kako ce se hraniti,vi sto ste objavili ovo sa ovakvim naslovom stidite se ako to uopšte umete

Raca 11:37 27.11.2021
Odgovori

Ortoreksija ide u paketu sa ženom. Kad promeni ženu biće opet zdrav.

milos 22:31 30.11.2021
Odgovori

Pa to moze da zahvali g*****i pored sebe, misli da je popila svu pamet oko ishrane, vaspitanja dece, uopste svega i svacega. Antipaticna do daske.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još