Neverovatna transformacija Vesne de Vinče: Moj put do novog tela (foto)

Neverovatna transformacija Vesne de Vinče: Moj put do novog tela (foto)

Autor: | 31/01/2021

3

Dok smo u Srbiji bili ušuškani u tople kapute Vesna de Vinča, direktorka kompanije “Miss Yu” i vlasnica svetskih licenci za izbor „Mis Srbije i Mis Crne Gore“, uživala je u Hurgadi, gde je pozvana kao član žirija takmičenja “Miss Eco International 2020”.

Njene objave na društvenim mrežama nedeljama izazivaju veliku pažnju, a fotografije prate brojni komplimenti.

‒ U septembru i oktobru uspela sam da gladujem 42 dana. Telo mi se promenilo nabolje, ne samo zbog gubitka 13 kilograma. Vidno sam se podmladila, što se prepoznaje po boji i kvalitetu kože, ali i sjaju u očima. Nestala je psorijaza. Savladala sam oboljenje štitne žlezde. Nema celulita. Bolja mi je koncentracija. Pucam od energije. Tu praksu sprovodim već trideset godina, s tim što su periodi bez hrane trajali od 21 do 28 dana. Nije lako, ali kad izvežbate duh i volju, i paralelno upoznate benefite ovog puta ka zdravlju i lepoti, onda u taj askezis ulazite gotovo sa radošću. Bez gladovanja na zeolitu nema opstanka u 21. veku ‒ smatra poznata novinarka i producent, koja privodi kraju knjigu zasnovanu na ličnom iskustvu, ali i protkanu saznanjem do kojeg je došla čitajući stručnu literaturu.

Pročitajte: Gladovala je više od 40 dana, rezultati su šokanti! Ovako sad izgleda Vesna de Vinča!

 

 

‒ Biće to vrsta uputstva za život bez bolesti. Uverena sam da gladovanje, naučno utemeljeno, treba da postane modus vivendi savremenog čoveka. Neki naučnici tvrde da je bolest zapravo eksplozija otrova u nama. Otac medicine Heraklit pre više od dve hiljade godina rekao je: “Ako telo nije očišćeno, što ga više hraniš, više mu štete nanosiš”. Gladovanje služi da se organizam očisti do najvećih dubina. Detoksikacija enormno povećava imunitet, a to je danas, u vreme korone, najvažnije. Ovo je pravo vreme da se čeličimo.

Inspirisani sjajnim rezultatima koje je Vesna postigla, mnogi su odlučili da krenu istim putem. Pridržavala se posebnog programa:

‒ Ujutru, kad ustanem, prvo zeolitom istrljam desni, jer se u ustima sakuplja najviše otrova. To činim i pre spavanja. Dan sam počinjala čajem od žalfije, koji kuvam tri minuta, pa dodam kantarion, nanu i matičnjak. Kad smesa odstoji deset minuta, procedim je i popijem. Pila sam velike količine vode sa limunom. Takođe, redovno sam uzimala čašu soka, mešavinu cvekle, šargarepe, rotkve, celera i krompira. Pred spavanje pila sam čaj od valerijane ili matičnjaka. Posle pet do šest dana takvog režima prestajete da budete gladni. Za početnike koji žele da isprobaju ovu metodu čišćenja organizma preporučujem “kaskadno” gladovanje. Jedan dan jedete, drugi ne. Zatim dva dana jedete, dva ne. I tako do pet dana. Kad završimo sa gladovanjem, nastavljamo sa kraćom autofagijom. Najbolje je da poslednji obrok bude u 18 sati, a prvi sledeći sutradan u 10 ujutru. Tako organizam dobija mogućnost da svu hranu preradi i izbaci otrove.

Da li “novo telo” dovodi i do novog načina razmišljanja i pogleda na život, pitamo je.

Privatna Arhiva

 

 

‒ Mi smo materija koja se izgrađuje promenom. Menjamo se da bismo ostali isti: mladi, zdravi i kreativni. Askeza ili suzdržavanje je put ka novom, ujedno povratak snazi izvora našeg postojanja. Nemoguće je ne jesti četrdeset dana, a ne razmišljati o glupostima koje nam je nametnuo svet konzumerizma, svet sumanutog profita, svet kovida, zatrpavajući suštinu ‒ da je smisao ljubav, zagrljaj, lepa reč, i da nije bitno koliko ko ima. Mislim da je vredan rezultat askeze, u ovom slučaju gladovanja, blagost i razumevanje “neprijatelja”, za koje shvatamo da u stvari ne postoje. Neprijatelji su samo iskušenja u vidu ljudi i situacija koje nas podstiču da budemo bolji i da se razvijamo. Zamislite da se jednog dana probudite i da ne vidite neprijatelje, već sa smeškom očekujete iskušenja, koja mogu biti teška, čak nepodnošljiva. Ako u tome uspemo – sledi jaka energija.

Vesna napominje da je primarni princip zdravog i uspešnog života „u zdravom duhu zdravo telo“.

‒ Dakle, obrnuto je nego što mislimo. Duh je prvi, a telo ga sledi. Glavni pokazatelj stanja našeg organizma je energija koju emitujemo, a ona pozitivna oseća se kao unutrašnja promena posle gladovanja. Jaka energija radosti leči sve. Višak energije, i to energije “unutrašnjeg osmeha”, sinonim je dobrog imuniteta. Kako se energizovati u 21. veku, a posebno u vreme korone? Eto, gladovanje je jedan od načina. Usput, Tesla je bio opsednut pitanjem energizacije. Zna se da je u nekom trenutku postao vegetarijanac. Dakle, bavio se pitanjem ishrane.

Pročitajte: Dijeta Vesne de Vinče o kojoj se priča - Smršala sam 13 kilograma i potpuno izgubila celulit

 

 

Važne metode energizacije su, kaže, akupunktura i tradicionalna medicina, koja iznova uravnotežuje naš organizam i oslobađa životnu silu, a podjednako je bitan i poseban način razmišljanja koji rađa ljubav, poštovanje bližnjeg i praštanje, i uči nas igri koja vodi umetnosti življenja.

‒ Nema izgovora da se ne bavimo sobom. Bez ličnog razvoja nema sreće na duži rok ‒ poručuje za kraj Vesna de Vinča, pohvalivši se da su u njenom garderoberu ponovo aktuelne ne samo haljine, već i kupaći kostimi koje godinama nije mogla da obuče.

Autor: Eva Čubrović

 

 

Komentari (3)

Loading
NYC 10022 03:41 01.02.2021
Odgovori

Ne razumem zašto ici u krajnost .. i gladovati 30-40 dana kad iste kilograme možete lako izgubiti smanjenom količinom hrane odn. ako jedete iz malih tanjira. Ja sam puno starija od Vesne da Vinci i na moju visinu od 178 već decenijama imam 64 kg. Obuci bikini na plaži je sasvim normalna stvar za mene. Komplimente mi daje čak i moj muž sa kojim sam u braku 40 g. !

Mia 22:37 01.02.2021
Odgovori

Pravoslavlje resava zve- post, molitva i bicete i mladi i zdravi!! Ne yrebaju neke askeze i lupetanja...sramota za nase korene Svetog Save!!

hellomagazin.rs hellomagazin