Evrovizija 2020: Takmičenje neizvesno zbog koronavirusa!

Evrovizija 2020: Takmičenje neizvesno zbog koronavirusa!

Autor: | 11/03/2020

0

Evrovizija 2020 iz više razloga je glavna tema ovih dana u medijima.

Šezdeset i peta po redu pesma Evrovizije biće održana u holandskom gradu Roterdamu.

Evrovizija je zakazana za 12. i 16. maj, a sve zemlje učesnice polako pripremaju prestavnike i nastupe za čuveni evropski muzički spektakl.

Zahvaljujući pobedi Dankana Lorensa na Evroviziji 2019. Holandija će ove godine biti domaćin i ugostiće takmičare, ali i fanove iz celog sveta.

Mladi pevač Denkan Lorens je pesmom “Arcade” prošle godine u Tel Avivu oduševio celu Evropu i doneo petu po redu pobedu Holandiji.

Ovo će biti prvi put da se takmičenje održi u Roterdamu, a pripreme za Evroviziju već su uveliko u jeku.

Evrovizija 2020 – Grupa “Hurricane” predstavnik Srbije

Na nedavno održanoj Beoviziji, odlučeno je da će Srbiju na takmičenju Evrovizije predstavljati trio “Hurricane”.

Ksenija Knežević, Sanja Vučić i Ivana Nikolić pokušaće da pesmom “Hasta la vista” izbore što bolji plasman u Roterdamu.

Fanovi Evrovizije širom Evrope oduševljeni su pesmom "Hasta la vista", a pozitivni komentari na Tviteru neprestano se nižu. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Sudeći po komentarima, devojke iz grupe “Hurricane imaju velike šanse da Evroviziju opet dovedu u naš glavni grad.

Atraktivne pevačice već imaju iskustva na takmičenju za najbolju pesmu Evrope.

Sanja Vučić je predstavljala našu zemlju 2016. godine pesmom “Goodbye”, dok je Ksenija Knežević bila prateći vokal svom ocu Knezu na takmičenju 2015. godine.

Jedina koja nije imala iskustva u velikim muzičkim takmičenjima je atraktivna plavuša Ivana Nikolić. Međutim, uz podršku svojih koleginica i odličnim nastupom sigurno će uspeti da pokaže sve svoje talente na sceni.

Evrovizija  - Koja zemlja je trenutni favorit na kladionicama za pobedu?

Iako još nisu poznati takmičari svih zemalja koje ove godine učestvuju na Evroviziji, kladionice su već otvorene.

Evrovizija je odavno prestala da bude samo takmičenje za najbolju pesmu Evrope. Pre same manifestacije predstoji velika euforija među fanovima, pripreme i klađenje koje uvek dobro zabavi sve zaljubljenike ovog muzičkog takmičenja.

Kao i svake godine, sajt eurovisionworld.com skuplja sve kvote kladionica koje u ponudi imaju klađenje na Evrosong.

Prema trenutnim rezultatima, favorit za pobednika Evrovizije je Litvanija.

Podsetimo se, Litvanija do sada nikad nije ostvarila značajniji rezultat na ovom takmičenju, ali prema kladioničarima imaju velike šanse da pobede. Litvaniju u Roterdamu ove godine će predstaviti bend "The Roop" iz Vilnijusa, a izvešće pesmu "On Fire". Na zvaničnom kanalu Evrosonga ova pesma već ima više od dva miliona pregleda.

Druga po redu na kladionicama je lepa rumunska pevačica Roksen, koja je dobila 10 odsto šansi iako još nije poznato koju će pesmu pevati. Na nacionalnom nadmetanju u Rumuniji, ova dama će izvesti pet pesama, a gledaoci će izabrati najbolju.

Do početka takmičenja, očekujemo da vidimo i grupu “Hurricane” u samom vrhu liste i kao jedne od glavnih favorita za pobedu.

Evrovizija 2020 se otkazuje zbog koronavirusa?

Vest koja je zabrinula sve fanove Eurosonga je ta da će takmičenje možda otkazati ukoliko se epidemija koronavirusom nastavi.

Koorganizator ovogodišnje Evrovizije, saopštio je da zbog koronavirusa razmatraju opcije kako da na najbolji način organizuju takmičenje.

Holandski mediji su izvestili javnost da će organizatori poslušati savete medicinskih vlasti kada budu odlučivali o formi događaja.

https://www.instagram.com/p/B2a6zCPoOZc/

Za sada niko od organizatora nije želeo da otkrije alternative osim da razmišljaju o svim scenarijima. Evrovizija je oduvek bila muzički događaj koji privlači hiljade turista i delegacije iz svake zemlje koja nastupa na takmičenju. Hiljade fanova već je kupilo ulaznice, rezervisali su letove i smeštaj i polako se vrše pripreme.

S obzirom na to da su se i u Roterdamu pojavili zaražene osobe, ljubitelji Evrovizije boje se da neće imati priliku da uživo prisustvuju spektaklu.

Jedan od mogućih scenarija, kako navode britanski mediji, bio bi da svaki predstavik nastupi u svojoj zemlji. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji, sve bi se prenosilo putem video linka i takmičenje ne bi izostalo.

Čitajte Hello! Za vas donosimo vesti iz sveta poznatih.

Komentari (0)

Loading
Hello