Miodrag Radonjić - Nova zvezda u usponu

Miodrag Radonjić - Nova zvezda u usponu

Autor: | 29/04/2020

0

Miodrag Radonjić Južni vetar - glumac koji je obeležio istoimeni film i seriju. Tumači lik Baće koji je istovremeno dobar i loš u seriji. Uvek je tu za svoje prijatelje i saradnike, ali voli i da se posveti sopstvenom novčaniku kada niko ne gleda. Ipak, zbog toga njegova popularnost nije opala, ali i stekao je brojne obožavaljke ovom ulogom.

Miodrag Radonjić je filmski i pozorišni glumac, a ujedno je i producent. Zajedno sa Milošem Bikovićem osnovao je producentsku kuću, a ističe da odlično funkcionišu zajedno s obzirom na to da su prijatelji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag) on Feb 16, 2020 at 12:35pm PST

Rođen je 1989. godine u Beogradu, a odrastao je na Konjarniku. U osnovnoj školi je počeo amaterski da se bavi glumom i još tada je znao da će ta profesija biti njegov životni poziv. Sa 18 godina upisao je Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića.

Miodrag Radonjić Južni vetar - Lik i delo Baće

Miodrag Radonjić je najzapaženiji po ulozi Baće u filmu "Južni vetar". Tumači jednu od glavnih uloga. On je kako u filmu, tako i u seriji, najbolji prijatelj glavnog lika, Petra Maraša (Miloša Bikovića) i njegova je desna ruka.

Film "Južni vetar" verno prikazuje ulice Beograda, krađe automobila, a kasnije i Srbiju kao "raskrsnicu puteva droge". Obračuni kriminalnih grupa samo su jedan deo opisa onoga što se dešava na ulicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag) on Apr 19, 2020 at 9:31am PDT

"Ovaj scenario predstavlja rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja", rekao je reditelj filma Miloš Avramović.

Baća je u filmu opasan momak koji često ne razmišlja o posledicama svojih odluka. Istovremeno, svakodnevno menja devojke i pita se "koliko će Srpčića da mu rode". Veoma je odan kao prijatelj i predstavlja osobu na koju svako može da se osloni. Veoma je hrabar i pravičan istovremeno.

Svakako je da njegova najzapaženija uloga u filmu "Južni vetar", ali postoji još mnogo projekata u kojima je učestvovao i pokazao svoj sjajni talenat. Bavi se kako filmom, tako i pozorištem.

Miodrag Radonjić Južni vetar - Uloge koje su ga proslavile

Tumačio je likove u preko deset predstava, a "Ples u tami", "Krčmarica Mirandolina", "Car Konstantin" i "Prazan grad" su samo neke od njih.

Do sada, gradeći karijeru, više je bio posvećen snimanju filmova i serija.

Njegovo prvo pojavljianje u bioskopima bilo je 2010. godine u komediji "Nova šansa". Iste godine učestvovao je i u ekranizaciji pesme Laze Kostića "Među javom i međ snom".

Miodrag Radonjić, Foto: Luka Šarac

Godina 2011. je bila najproduktivnija za njega. Snimio je kratke filmove "Priče iz groba" i "Oktobar". Bila mu je dodeljena uloga i u seriji "Miris kiše na Balkanu", ali i u seriji "Nepobedivo srce". Bio je deo i projekta "Pevaj, brate!".

Naredne godine tumačio je lik vlasnika ciglane u seriji "Vojna akademija". Napravio je kratku pauzu, pa je 2014. godine učestvovao u snimanju drame "Izlaz u slučaju opasnosti". Naredne godine je tumačio Musu Kesedžiju u filmu "Marko Kraljević: Fantastična avantura".

Igrao je i Trajka Rajkovića u filmu "Bićemo prvaci sveta" 2015. godine, a iste godine glumio je i u filmu "Igra u tami". Godine 2016. vreme je posvetio snimanju serija "Čizmaši" i "Ubice mog oca" koja se i dalje snima. Naredne godine tumačio je glavnu ulogu i seriji "Božićna pobuna", ali i u američkom filmu "Missing in Europe" gde glumi negativca koji zavodi turistikinje u Beogradu, a potom ih prodaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag) on Mar 19, 2019 at 6:40am PDT

Godine 2018. i 2019. započinje saradnju sa Milošem Bikovićem na nekoliko projekata. Bio je glumac, producent i koproducent u filmovima i serijama "Južni vetar", "Balkanska međa" i "Hotel Beograd". Projekti su ostvarili uspeh u Srbiji, regionu i u Rusiji.

Privatan život popularnog glumca

Glumac ne voli da ističe pojedinosti iz svog privatnog života, ali u medijima se piše da je u vezi sa devojkom Milicom Mikić. Navodi da su se upoznali slučajno na jednoj proslavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag) on Mar 11, 2020 at 3:10am PDT

Kao mlađi je trenirao džudo, ali je ovog sporta morao da se odrekne u korist glume. Malo je poznato i da je bio prvak Srbije u ovom sportu.

Slobodno vreme provodi sa porodicom, a veoma je aktivan i na društvenoj mreži Instagram gde objavljuje kako kadrove iz filmova i serija, tako i detalje iz privatnog života. Broj pratilaca na ovoj socijalnoj mreži ukazuje na to da ovaj glumac i te kako ima mnogo obožavatelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag) on Dec 13, 2019 at 5:02am PST

Čitajte magazin Hello! Donosimo vam najnovije vesti i detalje iz života poznatih.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic

Slične Vesti