Panika na dvoru: Kraljica Elizabeta se iselila iz Bakingemske palate?

Panika na dvoru: Kraljica Elizabeta se iselila iz Bakingemske palate?

Autor: | 23/06/2019

0

Kraljica Elizabeta II je iz sasvim bizarnog razloga morala da na kratko napusti Bakingemsku palatu, jer su miševi i pacovi odlučili da okupiraju njene odaje!

Kako piše Daily Mail kraljica je navodno u šoku zbog najezde miševa i pacova, a zbog situacije koja je izmakla kontroli kraljevsko osoblje je u pomoć moralo da pozove stručnjake kako bi pokušali da suzbiju širenje glodara palatom.

Iako se pretpostavljalo da je u palati više "glodarskih porodica", problem su shvatili ozbiljno tek kada je osoblje iz kuhinje zatražilo pomoć u odbrani od ovih napasti. Prema pisanju portala The Sun, stručnjaci za dezinsekciju i deratizaciju istražili su problematična područja u palati i postavili otrov, ali više od toga nisu mogli da učine.

Izvor poznat The Sunu rekao je kako je pojedino kraljevsko osoblje naviklo da viđa male smeđe miševe u Bakingemskoj palati i smatraju da se ovaj problem teško može izbeći.

Miševi su uobičajena pojava u starim zgradama širom Londona, a sanitarno osoblje zabrinuto je zbog mogućnosti da su miševi postali imuni na otrov koji koriste. Ranije ove godine stanovnici Iton trga, koji je udaljen samo nekoliko kilometra od Bakingemske palate, žalili su se na invaziju miševa.

U Bakingemskoj palati živi kraljica Elizabeta II. sa svojim suprugom, princem Filipom. Palata je sagrađena davne 1703. godine, a kralj Džordž III. ju je 1762. pretvorio u ličnu rezidenciju. Dom britanskih monarha postaje 1837. godine, kada na vlast dolazi kraljica Viktorija.

U palati se nalazi ukupno 775 soba - od kojih je 19 državničkih, 52 kraljevske, 92 kancelarije i 78 kupatila, uz 188 soba za zaposlene.

Ali bez obzira na sve, kraljica se pojavila na tradicionalnim trkama u Rojal Eskotu, ovoga puta obučena u divan zeleni komplet.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Najnovije vesti