Presedan kraljice Elizabete II: Tokom 68 godina vladavine to je učinila samo tri puta

Presedan kraljice Elizabete II: Tokom 68 godina vladavine to je učinila samo tri puta

Autor: | 03/04/2020

0

Kraljica Elizabeta II  održaće istorijski govor


Kraljica Elizabeta II javne govore drži izuzetno retko, samo onda kada je u pitanju stvar od izuzetnog značaja.  Tokom svoje, 68 godina duge, vladavine to je učinila samo tri puta, a kako strani mediji prenose, vladarka Velike Britanije će se narodu obratiti četvrti put u nedelju.

Stanje u Velikoj Britaniji je izuzetno teško zbog krize nastale usled pandemije koronavirusa i zbog toga će se kraljica obratiti iz Vindzor dvora, snimkom koji će biti emitovan u nedelju u 20 časova na televizijskim i radijskim kanalima, navodi se iz Bakingemske palate.

Pročitajte i: Kraljičin pomoćnik ima koronavirus, Elizabeta hitno poslata u izolaciju

Pročitajte i: Kraljica Elizabeta II ponovo očajna: Moj unuk se razvodi!

Sama činjenica da je kraljica Elizabeta II najavila obraćanje govori koliko je Velika Britanija, kao i cela planeta, u teškoj situaciji. Iako je do sada imala običaj da snima samo božićne poruke, zbog krize je promenila tradiciju.

Pročitajte i : Konačna odluka: Kraljica Elizabeta II se povlači

Do  sada se kraljica tri puta obraća javnosti velike Britanije: kada joj je 2002. godine preminula majka, kada je 1997. godine tragično nastradala princeza Dajana i tokom Zalivskog rata 1991. godine.

Koronavirus nije zaobišao ni kraljevske porodice

Koronavirus nije zaobišao ni kraljevske porodice, a prvi “pripadnik plave krvi” koji  je od njega oboleo je britanski prestolonaslednik princ Čarls. Zvanična potvrda da je pozitivan na covid-19 je stigla sa dvora, pri čemu je navedeno da njegova supruga Kamila nije pozitivna na virus.

 

Princ Čarls se od virusa izlečio za nedelju dana, a svoje iskustvo sa koronom je podelio u video snimku gde je istakao važnost brige i podrške starijim osobama koje su najrizičnija grupa.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Royal Family (@theroyalfamily) дана 1. Апр 2020. у 5:29 PDT

Pročitajte i : Šta 95. rođendan kraljice Elizabete II menja u britanskoj monarhiji?

Nakon što sam nedavno prošao kroz proces oporavka od koronavirusa sa, srećom, blagim simptomima, sada se nalazim s druge strane bolesti, ali još uvek u socijalnoj distanci. Kao što svi znamo, ovo je čudno, frustrirajuće i uznemirujuće iskustvo, kada prisutnost porodice i prijatelja više nije moguća, a normalne se životne strukture iznenada ruše rekao je princ koji se odmah nakon potvrde bolesti povukao u samoizolaciju.

Koronavirus odneo prvi život u kraljevskoj porodici

Princeza Maria Teresa, članica italijanske vojvodske dinastije Burbon-Parma, preminula je u 86. godini nakon što se zarazilla virusom Covid 19. Tužnu vest je objavio njen nećak Karlos od Burbon-Parme.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marc van der Linden (@marcvanderlindenm) дана 26. Мар 2020. у 4:41 PDT


Maria Teresa je rođena 1933. godine, a nije se udavali niti imala decu.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram

Pročitajte još