Trudna unuka Jelisavete Karađorđević: Pojavila se dirljiva fotografija, sekta i žigosanje daleko su iza nje

Trudna unuka Jelisavete Karađorđević: Pojavila se dirljiva fotografija, sekta i žigosanje daleko su iza nje

Autor: | 14/03/2024

0

Trudna unuka Jelisavete Karađorđević

Unuka Jelisavete KarađorđevićIndija Oksenberg, konačno je ostavila iza sebe mračan period života i boravak u sekti, čija je bila žrtva.

 

Lepa Indija zahvaljujući porodici i velikoj ljubavi bake Jelisavete i majke Katarine, stala je na svoje noge i hrabro krenula dalje.

Sada je vreme za slavlje i sreću, što je pokazala na društvenim mrežama objavivši fotografiju trudničkog stomaka.

Ispod objave nizale su se čestitke.

Podsetimo, unuka Jelisavete Karađorđević Indija Oksenberg bila je sedam godina u kandžama sekte NXIVM koji zahteva odnos gospodar-rob prema svojim sledbenicima.

Žigosanje članova je takođe jedan od surovih rituala.

U dokumentarnoj seriji emitovanoj prošle godine Indija je otkrila sledeće detalje:

- Moglo bi se reći da me je mama upoznala sa NXIVM-om, ali zajedno smo ušle u taj kult. Bila je 2011. godina, napustila sam fakultet nakon samo godinu dana, nisam bila sigurna šta treba da radim i bila sam potpuno izgubljena.

Pročitajte: Katarina Oksenberg - Ćerke i ja smo uspele samo gole živote da spasemo, ostale smo bez svega

- Trebala mi je sigurnost i da znam kuda da krenem dalje. Prijateljica moje mame preporučila mi je organizaciju za samopomoć pod nazivom NXIVM, koja je bila „promovisana" kao kurs za sve one koji su preduzetnički orijentisani.

 - Gledajući unazad, vidim da je bilo znakova upozorenja. Na čelu grupe nalazio se Kit Ranijer, čovek koga su svi voleli, ali o kome niko nije mnogo znao.

- Zbog ogromne propagande, počela sam da ga posmatram Kita kao svog mentora. Govorila sam mu o svom odnosu sa majkom i o iskustvima iz ranog detinjstva. Pričala sam mu o svojim snovima i strahovima. Ono što tada nisam znala jeste da on tako dolazi do informacija.

U tom dokumentarcu pojavila se i Jelisaveta Karađorđević koja je bila protiv odluke ćerke i unuke da se pridruže „kursu”, ali je takođe želela da poštuje njihov izbor, ne znajući šta se zapravo dešava.

Ketrin Oksenberg je o paklu kroz koje su prošle ona i ćerka govorila i 2018. u emisiji Megin Keli.

- Pitala sam je da li je svesna šta ima na svojoj koži, rekla je: „Neki latinski simbol”, ispričala je o žigu na telu svoje ćerke koji su zapravo bili inicijali osnivača sekte Kita Ranijera i njegove desne ruke, glumice Alison Mak. Ja sam je tamo uvela i zato je moja odgovornost da je odatle izvučem.

- U početku sam osećala užasnu krivicu jer sam učestvovala u tome da moja ćerka uđe u tako devijantnu i opasnu organizaciju.

- A onda sam počela da se informišem o svemu tome. Razgovarala sam sa brojnim stručnjacima i oni su me pitali: „Hoćeš li prestati da kriviš sebe zbog toga? Takvi kultovi su mašine - dodala je.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Amir Hamzagic/ATAImages/Instagram/indiaoxenberg