Megan Markl progovorila o "zabranjenim" temama - Šta će na to reći kraljica?

Megan Markl progovorila o "zabranjenim" temama - Šta će na to reći kraljica?

Autor: | 16/07/2020

0

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa i glumica, retko se pojavljuje u javnosti od kada se sa suprugom i sinom preselila u Los Anđeles. Međutim, iako je njena glumačka karijera trenutno u zastoju, Megan sve češće koristi priliku za javna obraćanja. Iako je trenutno gotovo svaka javna tribina premeštena na onlajn platformu, to vojvotkinju ne sprečava da konačno slobodno izražava svoje stavove.

Naime, Megan sve više i sve slobodnije govori o temama koje su joj, kao pripadnici kraljevske porodice, bile zabranjene. Kao supruga budućeg princa nije imala pravo da javno govori o politici i feminizmu. Sada, Megan Markl sa uživanjem govori o pomenutim temama, a posebnu pažnju posvećuje ženama, koje želi da motiviše.

Pročitajte: Megan Markl u strahu - Odvojiti Arčija od porodice bila je velika greška

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) дана 14. Јул 2020. у 2:36 PDT


U poslednjoj onlajn debati Megan se osvrnula na svetske moćnike, nasilje nad ženama i ostale važne teme.

‒ Svi koji su u poziciji moći, svi ti ljudi zavise od vas više nego što ćete vi ikada zavisiti od njih. I zapamtite, oni to vrlo dobro znaju.

Megan se bez dlake na jeziku obratila ženama širom sveta i progovorila o rasnoj i rodnoj ravnopravnosti. U svom govoru istakla je da su žene ključ globalne promene ako su spremne da se suoče sa poteškoćama i hrabro stanu jedna iza druge. Vojvotkinja od Saseksa na samitu Ujedinjenih nacija pozvala je mlade da izazovu vlast i moćnike kako bi podstakli promene na globalnom nivou.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) дана 14. Јул 2020. у 2:40 PDT


‒ Kažem vam, nastavite sa izazovima, učinite im male neprijatnosti. Takve „male“ situacije utiču na narod da preispita svoju političku situaciju, standarde i lidere.

Megan je mlade žene koje se bore za promene pozvala i na saosećajnost.

‒ Saosećajnost znači videti bol i patnju drugih i znati da je naša dužnost da se potrudimo da ih oslobodimo.

U svom obraćanju, istakla je i koliko je važno da utišamo buku negativnih glasova na društvenim mrežama. Takođe, vojvotkinja je obećala podršku svim ženama koje se hrabro bore za društvene promene.

Inače Megan i Hari, od kada su napustili kraljevske dužnosti težište svog društvenog rada pomerili su ka borbi za rodnu i rasnu ravnopravnost i socijalnu pravdu.

Pročitajte: Simbolična odluka - Megan i Hari otkrili ime svoje humanitarne organizacije

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) дана 24. Јун 2020. у 11:26 PDT


Kako se dugo nije pojavljivala u javnosti Megan je pratioce širom sveta oduševila svojim novim izdanjem. Pojavila se u kraljevski plavoj haljini, sa isfeniranom i puštenom kosom. Izgledala je prelepo dok je zračila zadovoljstvom što konačno ima priliku da slobodno govori o temama koje su je oduvek okupirale. Govor je završila rečenicom:

‒ Sadašnjost nosi žensko ime.

Inspirativni govor vojvotkinje od Saseksa, činilo se, sadržao je i dozu otpora prema svemu onome što je Megan doživela kao član kraljevske porodice, počev od ograničenja slobode govora i odevanja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, Instagram
Tagovi: megan markl

Najnovije vesti