Kraljica Kamila hrabro stala na crtu Brižit Makron: Modni dvoboj u Parizu

Kraljica Kamila hrabro stala na crtu Brižit Makron: Modni dvoboj u Parizu

Autor: | 21/09/2023

0

Kraljica Kamila i Brižit Makron u fantastičnim izdanjima

Kralj Čarls i kraljica Kamila doputovali su u prvu zvaničnu posetu Francuskoj posle krunisanja. Ceo Pariz od juče je u znaku britanskog para, čiji se svaki korak pomno prati od trenutka kada su izašli iz aviona.

Hannah McKay/Getty Images

 

U gradu svetlosti dočekali su ih predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit. Posebnu pažnju izazvao je susret prvih dama. Čarls i Kamila najpre su, u društvu domaćina, položili venac na Spomenik neznanom junaku ispod Trijumfalne kapije, gde je ovim povodom priređena i vojna parada.

Gospođa Makron, čiji je stil nepogrešiv i prava je poslastica za modne analitičare, za tu priliku odabrala je tamnoplavi navy komplet sa mornarskim dugmićima u obliku sidra.

Chris Jackson/Getty Images

 

S druge strane, supruga kralja Čarlsa iznenadila je svet bojom u kojoj je prilično retko viđamo – pojavila se u kombinaciji nežno roze nijanse, a poseban šarm stajlingu dao je šešir u istom tonu, ukrašen perjem. Prilično hrabro od nje, ali očigledno se pažljivo spremala za modni okršaj za Brižit.

To nije bio nimalo lako zadatak. No, britanski portali primećuju da je bebi roze autfit možda predstavljao i mali omaž kraljici Elizabeti, koja je istu boju nosila kada je 2014. godine boravila u poseti ovoj zemlji.

Chris Jackson/Getty Images

 

U večernjim satima priređen je državni banket u veličanstvenom dvorcu u Versaju. Kamila nas je ponovo oduševila, ovog puta glamuroznim izdanjem u ponoćno plavoj nijansi sa potpisom kuće „Dior“, čime je odala počast domaćinima. Možda joj je vetar malo pokvario frizuru, ali širok osmeh otkrio je da ne mari mnogo za vremenske (ne)prilike.

Prepoznali smo i kraljevski nakit – minđuše i ogrlicu od safira i dijamanata, koje je kralj Džordž VI davne 1947. godine poklonio svojoj ćerki, budućoj kraljici Elizabeti II, pred venčanje sa princom Filipom.

Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Pročitajte: Modni okršaj prvih dama u Parizu - Tamara Vučić protiv Makronove supruge, koja je bolje obučena?

Mornarsko plava definitivno je jedna od omiljenih boja Brižit Makron, budući da je istu nijansu ponovila i u Versaju, s tim što je za večeru u Dvorani ogledala "pojačala" pariski šik, po kojem je dobro poznata.

Blistala je u elegantnoj haljini sa svetlucavim detaljima oko struka, vrata i na rukavima, a i efektnim nakitom koji je savršeno pratio kombinaciju.

Chris Jackson/Getty Images

 

Kamilu i Čarlsa na crvenom tepihu dočekali su Makronovi. Predsednik je, kavaljerski, poljubio kraljičinu ruku, a fotografi su zabeležili još jedan zanimljiv momenat u dvorištu dvorca, kada je Brižit pomogla Kamili oko toalete. Njihove jače polovine odlučile su se za klasiku – crna odela i leptir mašne.

Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Pascal Le Segretain/Getty Images

Slične Vesti