Kraljica Ranija od Jordana: Ostvarenje skromne rođendanske želje

Kraljica Ranija od Jordana: Ostvarenje skromne rođendanske želje

Autor: | 06/09/2020

0

Prva dama Jordana, Ranija jubilarni pedeseti rođendan proslavila je u društvu svojih najvećih uspeha – supruga i dece.

Gracioznost, elegancija, saosećajnost, stil, blagi osmeh, tople oči i ogromna želja da svet učini lepšim mestom za život – to su prve asocijacije na jednu od najuticajnijih žena današnjice. Iako su pandemija i globalna kriza koju je kovid izazvao glavna tema apsolutno svih razgovora ove godine, to ne znači da treba da zaboravimo na jubilarni, pedeseti rođendan harizmatične dame koja je pomerila mnoge granice i Bliski istok približila ostalim stranama sveta. Znate već o kome pričamo. Njeno veličanstvo Ranija od Jordana.

Pročitajte: Kraljica Ranija izgleda kao modna ikona i s ne tako skupom odećom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on Jul 6, 2020 at 9:54am PDT


– Teška je ovo godina za sve nas. Ponosna sam na to što moja zemlja čini koliko može da zaustavi širenje virusa jer je zdravlje ljudi na prvom mestu – poručuje s jedne od svojih radnih, odnosno humanitarnih akcija.
Za razliku od dobrotvornih misija, kojima se ne zna broj, rođendanima nikada nije pridavala veliki značaj.

– Možda je teško poverovati, ali ne volim da budem u centru pažnje. I kao dete sam retko pravila zabave jer rođendan pada u vreme letnjeg raspusta, kada su moji drugovi bili na letovanju. Sada taj datum za mene znači šansu da budem kod kuće sa decom. Ima li boljeg načina da se provede dan? Dok budem gasila svećice, verovatno ću se zapanjiti koliko ih ima – nasmejala je prošlog avgusta ekipu magazina HELLO!.

A ovog leta, kao uostalom i cele godine, okolnosti su drastično drugačije i ne ostavljaju previše razloga za slavlje. No, lepa kraljica svakim potezom dokazuje da se na nju uvek može računati, naročito u najtežim trenucima. Ohrabruje sunarodnike, obilazi zdravstvene centre, ali u osetljivom periodu koji će, sasvim sigurno, uticati na budućnost svih nas odlučila je da se još više posveti porodici. To joj je, priznaje, prethodnih godina bila najveća rođendanska želja.

Pročitajte: Modni dvoboj - Melanija Tramp i kraljica Ranija kao da su se dogovorile oko stajlinga (video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on Aug 31, 2020 at 2:15pm PDT

– Srećna sam što su sva moja deca tu, što smo bili zajedno proteklih meseci kada je Jordan bio u strogom karantinu. Ipak, srca su nam slomljena zbog patnji i gubitaka s kojima se suočava svet. Jedino što sada želim jeste da oni koje volim budu zdravi i na sigurnom – kaže majka budućeg kralja Huseina, princeza Iman i Salme, i princa Hašema.

Abdulah je i kralj njenog srca. On joj je, kaže, večna inspiracija.

– Nakon toliko godina braka, poznajem ga i volim više nego ikad. Njegova podrška, prijateljstvo i saveti pomogli su mi da prevaziđem teške periode, zahvaljujući njemu posvetila sam se višim ciljevima za dobrobit čitave zajednice. Neizmerno sam srećna što sam udata za čoveka kome mogu da se obratim kada mi treba neko da me sasluša ili posavetuje. Njegova fleksibilnost, hrabrost i pozitivan duh zaista su zarazni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on Mar 2, 2020 at 1:26pm PST

Celu priču pronađite u najnovijem broju magazina "HELLO!" koji je u prodaji od 4. septembra!

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/getty, instagram
Tagovi: kraljica ranija