U slučaju opasnosti princeza od Velsa neće koristiti svoje pravo ime, već ovo

U slučaju opasnosti princeza od Velsa neće koristiti svoje pravo ime, već ovo

Autor: | 30/10/2022

0

Tajno ime Kejt Midlton će vas iznenaditi

Svetski lideri i članovi kraljevskih porodica imaju tajno, kodno ime, koje se „aktivira“ u slučaju opasnosti kao što su pokušaji atentata, otmice i slično. Često se ta imena koriste i prilikom najava njihovog učestvovanja na određenim događajima, ali davno je prošlo vreme kada su ih znale samo tajne službe. Na primer, kada je kraljica Elizabeta trebalo da se pojavi u javnosti, policijski službenici i njeni saradnici sa dvora koristili su slovo „S“. Neki smatraju da je to skraćenica od imena Šeron (Sharon), dok drugi veruju da ima veze sa reči suveren, to jest vladar.

Pročitajte: Prvi put bez Elizabete - Novi portret kraljevske porodice prepun skrivene simbolike FOTO

Getty Images

 
 

Princ Vilijam je, pazite sad, Deni Kolins (Danny Collins). Tako se zvao jedan film sa Al Paćinom, ali teško da je to bila inspiracija onima koji su smišljali tajno ime za budućeg kralja. Da bi se proces pojednostavio, biraju se uglavnom inicijali koji imaju veze sa početnim slovima titule, a njegova je tada glasila Duke of Cambridge, vojvoda od Kembridža.

Pročitajte: Odgovor ne zna pola sveta - Ovako se prezivala kraljica Elizabeta

Getty Images

 
 

Kejt Midlton predstavljana je kao gospođa Kembridž, mada je slučajno prilikom posete Velsu pre nekoliko godina otkrila da njeno tajno ime glasi sasvim drugačije – Dafne Klark (Daphne Clark). Početna slova takođe se slažu sa titulom koju je imala pre nego što je postala princeza od Velsa – Duchess of Cambridge, vojvotkinja od Kembridža.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti