Punih 25 godina kasnije: Na današnji dan ugašen je život princeze Dajane, njene poslednje reči bile su ove

Punih 25 godina kasnije: Na današnji dan ugašen je život princeze Dajane, njene poslednje reči bile su ove

Autor: | 31/08/2022

0

Dajanine poslednje reči bile su...

Poslednjeg dana avgusta 1997. godine, u podvožnjaku pored mosta „Alma“ u Parizu, ugašen je život jedne od najuticajnijih žena svih vremena. Princeza Dajana nastradala je u saobraćajnoj nesreći zajedno sa tadašnjim partnerom Dodijem al Fajedom i vozačem Anrijem Polom, dok je njen telohranitelj Trevor Ris-Džouns zaradio teške povrede, ali je kasnije uspeo da se oporavi. On nije mnogo pričao o slučaju jer se ničeg ne seća. No, bilo je ljudi koji su svedočili poslednjim trenucima Dajaninog života.

Pročitajte: Princeza Dajana pomirila sinove - Nasmejani Vilijam i Hari otkrili spomenik majci (foto)

Snežana Ilić

 

Među njima je bio i vatrogasac Havijer Gurmelon, koji je sa kolegama brzo stigao na mesto nesreće i učestvovao u procesu izvlačenja žrtava iz smrskanog „mercedesa“. Automobil je u tunel ušao velikom brzinom, a u pokušaju da zaobiđe drugo vozilo i pobegne paparacima Pol je izgubio kontrolu i udario o betonski stub. Kola su se potom odbila o suprotni zid. Posledice su bile stravične.

Snežana Ilić

 

Dajanine poslednje reči paraju dušu 

Vatrogasci, policajci i službenici Hitne pomoći nisu odmah znali o kome je reč. Nisu prepoznali princezu od Velsa. Poslednja osoba koja je razgovala sa njom bio je upravo Gurmelon. Video je da je živa i da otežano diše, pa se prvo postarao da joj oslobodi pluća kako bi došla do vazduha. U tim trenucima nije mogao da pretpostavi koliko su njene povrede ozbiljne, vidljiva je bila samo ona na ramenu.

Pročitajte: Vilijam dozvolio - Dajanino mesto na tribinama Vimbldona danas pripada njoj, komentari pljušte

Profimedia

 

‒ Držao sam je za ruku i rekao joj da bude mirna, da sam tu kako bih joj pomogao. Da budem iskren, verovao sam da će preživeti. Bila je svesna ‒ ispričao je Havijer pre nekoliko godina.

‒ Moj bože, šta se dogodilo ‒ bilo je prvo što je Dajana rekla. I poslednje. Njene poslednje reči na ovom svetu. Kada su je izvukli iz automobila, odvezli su je u najbližu bolnicu „Piti-Salpetrije“, gde je sat vremena kasnije izdahnula uprkos naporima lekara.

Snežana Ilić

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti