Zašto Megan Markl nosi cipele dva broja veće i koliko to ugrožava njeno zdravlje

Zašto Megan Markl nosi cipele dva broja veće i koliko to ugrožava njeno zdravlje

Autor: | 26/06/2022

0

Cipele Megan Markl uvek su dva broja veće

Koja li je tajna velikih cipela Megan Markl? Vojvotkinja od Saseksa nosi obuću bar dva broja veću, što smo prvi put primetili još kada je 2018. objavila veridbu sa princom Harijem, odnosno kada smo pomnije počeli da pratimo svaki njen korak. No, to nije bilo slučajno.

Pročitajte: Misterija rešena! Ovo je tajna zdrave kose Megan Markl

Profimedia

 

Doktor Kristof Šamps, podijatar (ekspert za stopala) sa jedne londonske klinike, kaže da je reč o triku kome pribegavaju mnoge slavne žene kako bi izbegle stvaranje žuljeva i lakše hodale na visokim štiklama. Ali, dodaje on, cipele u kojima noga „pliva“ mogu da budu mač sa dve oštrice – ako se dugo nose, ostavljaju trajne posledice po zdravlje kostiju. Posebno su na udaru kolena i kukovi, ali i samo stopalo jer nema dobar oslonac.

S vremenom zglobovi mogu da oslabe, a s tim problemom često se javlja poremećaj ravnoteže. Usled nestabilnosti dolazi do proklizavanja, uganuća i iznenadnih padova, a ako ceo dan provodite na štiklama, kičma i donji deo leđa prvi su na udaru.

Pročitajte: Savremena Pepeljuga - Većina žena ih ne bi ni pogledala, ali Kejt Midlton ove cipele ponosno šeta (foto)

Profimedia

 

Cipele Megan Markl ustupile su mesto komfornijoj obući

Otkako se sa porodicom odselila u Ameriku, Megan je prešla na komforniju obuću. Retko je viđaju u salonskim cipelama, koje su lepe i elegantne, ali, dobro znamo, umeju da budu i „ubistveno“ neudobne. Sada prednost daje patikama, baletankama, ravnim sandalama, što je svakako praktičnije kada od jutra do sutra morate da trčite za malom decom.

Pročitajte: Kosa tatina, oči tatine, ali osmeh... Ovo je Lilibet Dajana, zar nije preslatka? (foto)

Getty Images

 

S druge strane, Kejt Midlton ne odustaje od elegantnih stileto cipela, koje se najbolje slažu sa njenim impresivnim autfitom. Nisu za dva broja veće, ali i vojvotkinja od Kembridža ima svoje male tajne. Između ostalog, uglavnom nosi obuću od antilopa koja prati siluetu stopala, lagana je i nema oštre ivice koje bi se usecale u nogu i pravile probleme. Njene cipele najčešće imaju kožni đon, a ponekad nosi i providne čarape kako bi izbegla direktan kontakt sa kožom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još