Ravnopravnost na delu: U NIS-u 500 žena inženjera

Ravnopravnost na delu: U NIS-u 500 žena inženjera

Autor: | 15/09/2021

0

Ravnopravnost i jednake šanse su principi kojima se vode sve uspešne kompanije, a pored definisanja strategija i politika koje isključuju diskriminaciju po bilo kom osnovu, posebno je važna primena svega usvojenog u praksi.

- Kompanija NIS za svojih 11.000 zaposlenih kreira ambijent u kome svako može da dobije šansu da iskaže svoje mogućnosti i razvija potencijale - navela je Jelena Popara direktorka Funkcije za internu reviziju i upravljanje rizicima kompanije NIS koja je učestvovala na panelu pod nazivom «Rodna ravnopravnost i energetika: izazovi i potencijali», organizovanom od strane Koordinacionog telo za rodnu ravnopravnost i Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) i NIS-a.

Promo

 

Popara je istakla da je NIS kompanija koja ohrabruje žene da se bave zanimanjima koja su tradicionalno percipirana kao muška, tako da među 1.853 inženjera u kompaniji ima više od 500 žena. Takođe, NIS omogućava postepeni povratak zaposlenih sa porodiljskog odsustva, omogućava slobodan dan 1. septembra za koleginice čija deca polaze u osnovnu školu, ne pravi razlike u zaradama na osnovu pola, te podstiče usavršavanje i profesionalni razvoj zaposlenih. 

- Želimo da pružimo dobar primer i potvrdu toga da rodno senzitivne kompanije postižu bolje rezultate. Ali rodna ravnopravnost je kompleksna oblast u kojoj se napreduje kroz sinergiju države, kompanija, nevladinog sektora. Zbog toga je za NIS od velike važnosti podrška koju pruža zajednici i kroz različite programe kompanija je u te svrhe od 2009. godine uložila više od 4 milijarde dinara. Tim putem ćemo i da nastavimo - rekla je Jelena Popara.

Promo

 
 

Pored predstavnice NIS-a, na panelu su nastupili i Jovanka Atanacković i Zoran Lakićević, državni sekretari u Ministarstvu rudarstva i energetike, Milana Rikanović, šefica Kancelarije UN Women u Srbiji i Danijela Isailović, menadžerka Udruženja „Obnovljivi izvori energije Srbije“.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti