Da se nove nade rode: Kompanija NIS podržava buduće roditelje

Da se nove nade rode: Kompanija NIS podržava buduće roditelje

Autor: | 16/08/2022

0

Da li ste razmišljali ili već imate konkretne planove da se ostvarite u ulozi roditelja? Sama pomisao da ćete uz dete sebi i celom svetu istovremeno podariti i novu nadu u bolju budućnost, neprocenjivo je iskustvo. Zato i raduje vest da se u prvoj polovini ove godine u našoj zemlji rodilo 29.334 dece, odnosno 521 beba više nego u istom periodu prošle godine.

Ali, roditeljstvo donosi i veliku odgovornost. Zbog toga je roditeljima, kao i budućim mamama i tatama, potrebna stalna i odlučna podrška porodice, prijatelja, cele zajednice. Posebno onima koji nailaze na određene probleme u nameri da zasnuju porodicu. Prema pojedinima podacima, danas se svaki sedmi par suočava sa neplodnošću. Rešavanje ovog pitanja nije samo stvar pojedinaca, već je od vitalnog značaja za svako društvo i njegovu budućnost.

Promo

 

Vlada Srbije nedavno je pokrenula novu inicijativu kako bi pomogla parovima koji žele decu. U julu je usvojena  Uredba kojom je vantelesna oplodnja omogućena ženama starosti do 45 godina, umesto do 43, kao što je bilo ranije.

Ovoj inicijativi među prvima se pridružila kompanija NIS, koja već godinama značajno doprinosi razvoju lokalnih zajednica u našoj zemlji. U okviru programa „Zajednici zajedno“, ova kompanija je izdvojila 118,5 miliona dinara za podršku porodicama u procesu vantelesne oplodnje, kao i za nabavku specijalizovane medicinske opreme koja će doprineti poboljšanju uslova za rad u zdravstvenim ustanovama.

Promo

 

Pravo učešća na konkursu „Zajednici zajedno“ ima 13 gradskih i opštinskih uprava koje učestvuju u ovom programu kompanije NIS, kao i javne ustanove zdravstvene zaštite sa teritorije tih zajednica. To konkretno znači da će parovi sa teritorije Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Pančeva, Požarevca, Kikinde, Zrenjanina, Kanjiže, Srbobrana, Žitišta, Novog Bečeja i Velikog Gradišta, imati novu nadu i bolje uslove da pokušaju da zasnuju porodicu. Konkurs je otvoren do 26. avgusta, a više detalja je na sajtu www.nis.rs/zajednici-zajedno/.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još