„Energija znanja“ je energija budućnosti: desetogodišnjica NIS-ovog programa za mlade

„Energija znanja“ je energija budućnosti: desetogodišnjica NIS-ovog programa za mlade

Autor: | 20/12/2022

0

„Znanje je moć“, rekao je engleski filozof Fransis Bejkon, a mi možemo da dodamo da je znanje najveće blago i privilegija. U današnje vreme, kvalitetno obrazovanje otvara vrata za ceo svet, u smislu prilike za upoznavanjem drugih kultura, ali i u karijernom smislu. Kompanija NIS  je još 2012. godine pokrenula program „Energija znanja“, koji ove godine proslavlja desetogodišnjicu postojanja. Kroz ovaj program, NIS sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu, poboljšava uslove za rad u školama i na fakultetima širom zemlje i stipendira naše najbolje studente, čime mlađim naraštajima pruža priliku za željeno usavršavanje.  NIS je do sada stipendirao oko 130 studenata, a više od 60 ih je već zaposleno u kompaniji. 

Nakon 10 godina, putem programa „Energija znanja“ NIS je uspostavio saradnju sa više od 30 fakulteta u Srbiji, regionu i Rusiji, unapređeni su i prilagođeni studijski programi tržištu rada, organizuju se studentske prakse i posete kompaniji. Od posebne važnosti je opremanje kabineta i laboratorija savremenom opremom. NIS je do sada opremio i adaptirao više od 60 učionica i laboratorija na fakultetima i u školama širom Srbije.

NIS

 

Takođe, NIS kroz saradnju sa Društvom matematičara, Društvom fizičara i Srpskim hemijskim društvom podržava učenike koji učestvuju na nacionalnim i međunarodnim olimpijadama iz matematike, fizike i hemije. Naši talentovani mladi naučnici su sa međunarodnih olimpijada uz podršku kompanije doneli više od 100 medalja.

Pomenuti rezultati nagrađeni su „Svetosavskom nagradom“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije. NIS je time postao prva kompanije u Srbiji koja je ponela ovo priznanje. 

Ovih deset godina postojanja programa „Energija znanja“ donele su značajne promene kada je reč o uslovima za dalje usavršavanje studenata i učenika. U narednom periodu, NIS ne planira da stane sa ulaganjima u mlade i u obrazovanje u našoj zemlji. 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti